Fotonr.: 33382
Bijdrager Kees de Boer
Jaar: 2005
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Veldmaarschalk Montgomerylaan

Beschrijving De Veldmaarschalk Montgomerylaan met de kruising Pastoriestraat (links) en de O.L. Vrouwestraat (rechts).

Links onderin staat basisschool de Driestam, genoemd naar de 3 bomen die daar staan en het pand waar lang Opeldealer Staals in heeft gezeten. Nu zit daar een meubeldiscounter in.

Rechts onderin staan de gebouwen van hogeschool Fontys. Links bovenin wijk Kronehoef en rechts bovenin de wijk Oude Toren.
Geplaatst op 19-03-2013

Reacties

Datum: 28-10-2014
Naam: Paul van der Cingel img

Toen ik op die school zat heette die nog de Nutsschool Schoenmakerstraat. De Pastoriestraat was een stuk smaller en tegenover de speelplaats van de school, die aan de Pastoriestraat lag, was een open plek in de bebouwing. Er was toen alleen nog maar het tracé van de weg die langs de kerk richting Eckartseweg zou moeten leiden. Omdat er nog niks aangelegd was konden wij, leerlingen van de school, dat stuk gebruiken voor de gymles. Bijna niets van wat je op de foto staat was er toen al en nu is het weer anders, de school afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Achter het laatste huis van de Pastoriestraat, links van de speelplaats werd op een dag een varken geslacht achter het huis, tientallen leerlingen van de school keken toe.