Fotonr.: 33128
Bijdrager Woonbedrijf SWS HHvL
Locatie 1.: Strijp |612 Philipsdorp
Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Philipsdorp na de vorige renovatie

Beschrijving
Geplaatst op 04-02-2013

Reacties

Datum: 05-02-2013
Naam: Jan van Rooij img

Nou vertel maar eens, wat zien we hier allemaal?


Datum: 05-02-2013
Naam: Yvonne Levens img

Iepenlaan?


Datum: 05-02-2013
Naam: Sjef van Eijk img

Nou Jan, speciaal voor jou!
Links loopt de Iepenlaan met ongeveer in het midden links "het kerkje van Prijt".
Op de voorgrond de tuinen van de huizen aan de Wingerdlaan even kant, dan de daken van de oneven nrs. Daarna de tuinen van de Iepenlaan en Lindenlaan.
Verder kijken we tegen de achtergevels van de Klimoplaan aan. Daarachter het schoolgebouw van de Christelijk Nationale School.
Links achter het kerkje een open terrein waar later koopwoningen werden gebouwd aan de Henriëttestraat en het Knotwilghof. Op de grote versie zijn o.a. de reclame Auto Service (terrein van Van de Ven & Co.) uiterst links en de toren op het parkeerterrein van de Profimarkt (midden boven) te zien. Het Elias-terrein tussen die twee moest nog bebouwd worden.
De grote flat rechts staat aan de Graaf Adolfstraat. Daarboven uit steekt nog net het belastingkantoor. Het gebouw rechtsonder maakte deel uit van wat wij het Philips Bouwbureau noemden, hier werkten o.a. timmerlui in dienst van de NV. Nu heeft dit gebouw een meer kunstzinnige bestemming.
De foto is zeer waarschijnlijk genomen vanuit wat toen nog Philipsgebouw OA was en waar nu het SUMMA college (vroeger ROC) gevestigd is. In mijn herinnering was de laatste grote renovatie van het Philipsdorp eind jaren '70 - begin jaren '80.


Datum: 05-02-2013
Naam: Nico Rombouts img

We kijken hier de Iepenlaan in, met achteraan rechts de Christelijke Nationale School, daarachter het Eliasterrrein en de flats aan de Graaf Adolflaan, ook het kerkje van Prijt is hier te zien voor de golfplatenloods.