Fotonr.: 32825
Bijdrager Gerardus Majella Parochie
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Orchideeënstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Orchideeënstraat

Beschrijving
Geplaatst op 20-12-2012

Reacties

Datum: 20-12-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Waarschijnlijk een foto uit de jaren vijftig. Links nog de groentezaak van Tiny Derks. Deze werd later een cafetaria , zie foto 3931. Rechts, in die tijd, slagerij Peijnenburg.


Datum: 20-12-2012
Naam: Wim Habraken

Hier de friet zaak van Tiny Derks. Zijn zoon Jo, zat bij mij in de klas. Zie Fotonummer:
19895 en later bij mijn broer Ad. Tiny was een VVD'er en had altijd een verkiezingsposter aan zijn raam hangen. VVD - dat was me toch wat in die tijd en voor onze buurt, hoewel, er waren veel middenstanders in de buurt. Tegenover, net niet zichtbaar op de foto, rechts zat de slagerij. Slagerij Koch heeft erin gezeten, daarvoor, als ik me niet vergis - vd Akker. Bij Derks naar links was een luxe snoepwinkel (zal ik maar zo noemen!), van Schijndel en ook vd Laar en Loevendie. De volgorde ben ik kwijt, hoewel ik denk dat van Schijndel op hoek van de Goudenregenstraat zat. Foto 15351 zie je wat jeugd uit de buurt voor de winkel zitten bij vd Laar en Loevendie. Wat een lege straten!! Geen auto's, niks, gewoon leeg. Wat een rustige tijd toen wij opgroeiden!!


Datum: 20-12-2012
Naam: Willy van den Akker

Beste Wim Habraken. Voordat Henk Koch in die slagerij zat heeft daar jaren slagerij Fried Peijnenburg gezeten. Slagerij en kruidenier Piet van den Akker zat in de Seringenstraat op nummer zeven. Zie foto's  2665 en 3093.


Datum: 21-12-2012
Naam: Wim Habraken

Ach! Natuurlijk!! Bedankt, Willy. We kwamen altijd in jullie twee zaken.