EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

32533

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Image

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
R&B beatgroep Image

Beschrijving

Op 9 december a.s. staan ze voor het eerst, na ruim 40 jaren, weer op het podium. Op het Eindhovense Back to the Sixties, dat dit jaar voor het zevende jaar in successie wordt gehouden op de tweede zondag in december.
Image had destijds hun thuisbasis in "De Genderhof", de latere PamPam (zie foto 5516). Nog steeds in hun originele bezetting. Van links naar rechts: Bert van der Moer, slaggitaar, Jan Rector, sologitaar, Wally Rijks, zang, Peter Strauss, drums en John Louwersse, basgitaar.


Geplaatst op

13-11-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-03-2023
Naam: Hans Michels  
img

Het Eindhovens Dagblad van 23 maart bevatte een kort artikel over het laatste dj-optreden van Wally Rijks. Hij is nu 75 en stond vorig weekend voor het laatst achter de draaitafels bij Wilhelmina. Hij heeft longkanker en vindt het nu mooi geweest. Het verhaal meldt het dj-verleden van Wally bij onder meer de Schuur, de Poort, Maddox, Club 44, Carlton, Zhivago en Hollywood. Behalve in Eindhoven draaide hij ook ooit voor AVRO's Toppop en RTL Record Beat Show. Het artikel meldt niks over de voorgeschiedenis van Wally als zanger met de donkere R&B-stem en zijn verleden vanaf 1967 in Image, een van de paar groepen die niet alleen beat-covers, maar ook rhythm and blues speelden. De afgelopen jaren heb ik Wally nog wel eens als gastzanger gehoord bij groepen op Back to the Sixties en Summer in the Sixties en dat was niet verkeerd. Jammer dat dat nu niet meer kan.


Datum: 27-03-2023
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad een verre van compleet krantenartikel. "Wally the Weeper" was o.a. onder deze bijnaam mateloos populair en bekend als huis-DJ van café De Schob in Helmond, de kroeg van Frans van der Aa uit Son. Vooral in de weekenden hingen ze daar met de benen buiten. Wally maakte ook nog even deel uit van het feestduo "de gebroeders Grimm". Hij is nog terug te zien op YouTube via https://www.youtube.com/watch?v=_w1eZRIcqMg


Datum: 15-01-2024
Naam: Ben Brekelmans  
img

Helaas zijn Peter en Wally niet meer onder ons.