Rendierveld
Beschrijving | Nooit geweten dat het Rendierveld was georienteerd op de Tivolikerk. |
---|---|
Geplaatst op | 23-02-2006 |
Reacties
Naam: Rinie Talens
De straten daar waren allemaal geasfalteerd dat was redelijk uniek in die tijd en dat maakte dat wij daar veel wedstrijdjes hebben gefietst zo rond 1959. Dat er dan soms ook wel even heel spannend net een auto reed, kun je midden rechts op de foto zien, daar staat er eentje. De start- en de finishlijn waren op de straat gekrijt. Een goeie truuk was om met anderhalve wasknijper, een leeg schoensmeerdoosje en wat fietsband-elastiekjes (even zelf knippen) een klepper op je fiets te maken. Kijk... en dan kon de overwinning je niet meer ontgaan.
Naam: Rini Talens
De weg zelf lag nog net op Eindhovens grondgebied en liep recht door tot het Karperven, alwaar hij pas een bocht nam, om er omheen te gaan, terwijl de grens recht door het ven liep. Heel vroeger op oude kaarten, toen er nog geen sprake was van A67 (E3) en Leenderweg (A2), liep deze weg na het Karperven nog een stukje verder rechtdoor, maar dan op grondgebied van Zesgehuchten. Hij nam dan ineens een kleine bocht naar rechts en dan verder rechtdoor tot voor de Hut van Mie Peels en daar heette hij ineens Leenderweg.
Naam: Wim Habraken
Begin jaren '70 heb ik post besteld in deze straat (wijk Schuttersbosch). Maar ik kan me absoluut niet herinneren dat deze straat bij Geldrop zou horen! Volgens mij lag dat allemaal meer oostelijk en ik twijfel aan de Hazenloop en Hindelaan. In elk geval aan de andere kant van de Heezerweg (Oud Tivoli) daar lag de grens wel, dwars door de straatjes heen. Je kunt dat nu zo ongeveer terugvinden aan de toegekende Postcode's (heb ik aan gewerkt van 1975 - 1979).
Naam: Kees van der Hoeven
Kijk naar kaart 1081, daar staat de grens op kaart. Zo was het tot 1972. In 1975-79 was alles inmiddels allemaal Eindhoven.
Overigens werd het Geldropse grondgebied toch ook wel aangeduid met "Eindhoven". Zo zijn er vooroorlogse ansichten van Tivoli, waar vrolijk Eindhoven als plaats aanduiding staat voor dat toenmalige stuk Geldrops grondgebied.