Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 31520
Bijdrager Peter Rombouts
Jaar: 1978
Onderwerp.: Verenigingen |Toneelverenigingen |Dr. Ariëns groep
Onderwerp 2: Muziek & Zang |Harmonie / Tamboercorps / Fanfare |Blaaskapel Veullewait

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Wagenspel Eindhoven (1)

Beschrijving Cast Wagenspel 1978. Dr. Ariens toneelgroep en blaaskapel Veullewait.

De groep speelde in een week voor de schoolvakanties van maandag tot en met vrijdag in de veschillende wijken van Eindhoven. Telkens drie voorstellingen per avond op drie verschillende locaties. Ze verplaatsen zich per open wagen, die tevens als podium werd gebruikt.
Geplaatst op 27-06-2012

Reacties

Datum: 27-06-2012
Naam: Toon Geevers img

Speelde ook vroeger al met Leo Derijks en Wim van Hal.


Datum: 30-06-2012
Naam: Lucien Brouns img

Vele bekende gezichten op deze foto. Op de bovenste rij, langs de dame met de gele blouse staat Frits Kroes, de "vader" van de wagenspelen. Hij heeft er veel geschreven en ook geregisseerd. Vakman op en top. Helaas worden zijn wagenspelen tegenwoordig niet of weinig meer gespeeld. Alles moet modern en met veel bombarie tegenwoordig. Ik zou zeggen tegen de verenigingen: neem ze weer op het repertoire. Er is al jaren een nieuw publiek. Zelf heb ik ook een keer als gastspeler mee mogen doen.


Datum: 01-07-2012
Naam: Jan Wijn img

De dame in het rood vooraan lijkt mij Hanny Dikke (regie) en op de achterste rij, vijfde van links Frits Kroes die veel scripts schreef,. Hanny was een heel goede actrice tot op het professionele af.


Datum: 01-07-2012
Naam: Lucien Brouns img

Beste Jan, Nee dat is niet Hanny maar Anneke die getrouwd is met Jeroen Michiels. Die regisseerde niet. Dat deed Frits zelf. Jeroen is ook een speler van Ariens die overigens niet op de foto staat. Onder Frits Kroes met de zwarte jurk is de vrouw van Frits. Rechts boven Betteke. Van anderen schiet me de naam even niet te binnen.


Datum: 01-07-2012
Naam: Jan Wijn img

Ik twijfelde al of het Hanny was, al lijkt Anny op de foto er wel op.
Hanny en Frits met zijn vrouw hebben in de jaren '70 meegewerkt aan enkele speelfilms van ons (Stichting Brabant Film) zowel als acteur als behulpzaam bij de regie. Daar hebben we mooie herinneringen aan.
De Dr. Ariens toneelgroep stond als amateurgezelschap op eenzame hoogte in de regio.


Datum: 01-07-2012
Naam: Lucien Brouns img

Dat klopt, Jan. Maar vooral in de tijd dat Jan Smit nog de grote man was. Er zijn niet veel toneelverenigingen meer tegenwoordig. Mijn groep waar ik 50 jaar lid van was (Nieuw Eindhovens Toneel) is enige jaren geleden moeten stoppen. Maar ik ben nog steeds aktief als regisseur bij Meer Vreugde Kern en andere verenigingen.


Datum: 12-08-2012
Naam: Jeroen Michels img

Anneke (the lady in red) is mijn vrouw en wij hebben elkaar in de Ariëns leren kennen. Ze staat naast Frans van Steen die ook een aantal jaren heeft meegedaan. Verder herken ik op de Foto Ton van der Vliet (Bertje) Teun van Wanrooy, Riet van Empel en Theo Teklenburg. Ja ja en het wagenspel bestaat nog steeds!


Datum: 14-08-2012
Naam: Ben Trienekens img

Gouden Tijden waren het. Het was een zware week, zeker voor ons muzikanten. De hele dag bij de baas werken, 's avonds mee op stap en omdat het na afloop in het repetitielokaal dan nog heel gezellig was midden in de nacht naar huis. Wij hebben het toch jaren volgehouden.
De muzikanten op deze foto zijn van boven naar beneden Johan Rombouts, Cees de Haze , Ton Trienekens , Peter Rombouts, Nico Rombouts , Chris Mandigers, Ben Trienekens , Max Kruijssen en Geert Trienekens.
Het was de hele week een complete familie met Gon Kroes, Riet van Empel en (toen nog) Anneke Janssen die als moederkloeken de hele groep onder hun hoede hielden.