Fotonr.: 3127
Bijdrager Willem Verstegen
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Markt, Oostzijde. (3)

Beschrijving
Geplaatst op 21-02-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 22-02-2006
Naam: Hans van Melis img

Dit moet tussen 1900 en 1920 zijn Het pand Modes met zijn centrale schoorsteen werd later American Lunchroom. Het pand links en de open plek daar langs werden vervangen door het bankgebouw van de Amsterdamsebank.


Datum: 14-01-2007
Naam: Marjo Spierings img

Dat pand was het latere nr. 5 en na de lunchroom begon daar Jan v.der Heyden met Oud Eindhoven en vanaf 1956 naar Stratumseind.


Datum: 15-01-2007
Naam: Peter Vermeulen

In 1915 had het pand nr 5 de voordeur nog aan de linkerkant waarmee ik de datering tussen 1916 en 1920 leg.


Datum: 01-09-2007
Naam: Louis de Wit img

De datering kan m.i. iets preciezer: de man in de witte jas in mijn opa: M.R. Pol. Daar is hij een banketbakkerszaak begonnen toe hij trouwde in 1912 met mijn oma: M.E van Heuven. Vóórdat mijn grootouders de banketbakkerszaak begonnen, woonden mijn overgrootouders daar: het gezin Van Heuven - van Engelen. Zij beheerden het CAFE LOGEMENT (nu: hotel). Links naast het café-logement, waar op bovenstaande foto een tuinhek te zien is, stond daarvóór een pand van coiffeur P. Derpen. Toen de hoedenwinkel Modes verkocht werd, hebben mijn grootouders dat aangekocht. Omdat het in die tijd modern was alles op zijn Amerikaans te benoemen (de Eerste Wereldoorlog was net voorbij) en van daar uit ook nieuwe ideeën waren overgewaaid, hebben ze de nieuwe zaak American Lunchroom genoemd. Het werd een banketzaak en een lunchroom. Die overdracht heeft ongeveer in 1919 - 1920 plaatsgevonden. Hun jongste kind, BJA Pol, is daar als enige van de vijf kinderen geboren. Een uitgebreide beschrijving van dit pand heb ik gepubliceerd in het genealogische blad Kempen & Peelland. Van het café-logement is niets meer bewaard gebleven. Van de American Lunchroom zijn er nog diverse foto's van. Ook van het pand P. Derpen is nog een foto.
Het pand Derpen en het café-logement is later afgebroken en daarvoor in de plaats kwam een bankgebouw.
A.M.G.B. de Wit, kleinzoon van MR Pol en ME Pol - van Heuven.


Datum: 20-03-2020
Naam: Hans Michels img

Het rechterpand werd later Hotel Wilton. In de jaren zestig startte Jo van Gestel op de begane grond café Grolsch Quelle en in 1965 opende hij er de bekende disco Club 44 (zie bijvoorbeeld foto 9574), met veel vaste bezoekers en bekend personeel. Aan de deur stond Jan Snijders, de eerste disc jockey was Carolus Swinkels (van de Savoy Jazz Men) en de overleden dichter Pierre Maréchal werkte er in de begintijd als ober. In het pand links ernaast ernaast waren in de loop der jaren verschillende winkels, een lunchroom en een Western Store.