Fotonr.: 30740
Bijdrager Hans Michels
Jaar: 1960
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Tongelresestraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Stanislausschool, klas 4, 59-60

Beschrijving Deze foto is van de St. Stanislausschool aan de Tongelresestraat 150. Dat was de "nieuwe school" van de twee tegen elkaar gebouwde lagere scholen. Ik zat van 1956 t/m 1962 op deze school. Deze foto is van klas 4 en is gemaakt in 1960.

Ik heb destijds alle namen op de achterkant geschreven, maar alleen met de voorletters. Van sommigen twijfel ik over de voornaam. Hieronder volgen alle namen, steeds van links naar rechts.

Bovenste rij: Arie Vlassak, Jan Polderman, Kees Vervoort, Jan Westerlaken, Christ van der Heijden, Roland Muller, Eugène Jansen, Theo Keijzer, P. Jansen, Karel Heeren.

Tweede rij van boven: Wim Batenburg, Henri van Raaij, Geert(?) Wouters, Fons Jansen, W. van Buul, Jos(?) van Gemert, Marius Collignon, Ad(?) van der Heijden, Tom Verdijk, Harrie Jansen, Paul de Pon, Ad Simkens.

Tweede rij van onder: Frans Rekelhof, Hans Robben, Adje Broeren, Tonnie van Swaemen, Pieter van Nierop, Tom Botden, Walter van Balen, Johan Naus, Theo van de Koevering, meneer Van Rooij, Luuk Dirkx, Wim C. Jansen, Jeroen Hornman, Gertie(?) Hesselberth.

Onderste rij: Wim A. Jansen, Piet de Brouwer, Hans Michels, Jos de Lauré, Bennie van Overbeek, Henk Joosten, Paul Wolfswinkel.

Het lijkt erop dat meneer Van Rooij sigaren rookte, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Luuk Dirkx woonde op de Tongelresestraat en zijn vader had een oliehandel, volgens mij met het merk PAM. Arie Vlassak woonde in de Lakerstraat. Van een paar andere medescholieren heb ik bij de foto van de 2e klas uit juni 1958 wat info gegeven.

Geplaatst op 06-03-2012
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-12-2012
Naam: Paul de Pon img

Ik ben verrast de foto's hier tegen te komen. Ik heb zelf niks meer van die tijd. Super zeg!


Datum: 13-11-2013
Naam: Marius Collignon img

Hoi wat 'n verrassing zeg, ik tikte voor de gein mijn naam in en tot mijn verbazing, zag ik de jongens van de st Stanislausschool terug en mijzelf als "klein menneke". Ik heb sinds enkele weken een laptop (we zijn inmiddels ouwe mennekes 66 jaar) en die moderne spullen met die Engelse benamingen hoefden voor mij allemaal niet. maar ja, je loopt achter de feiten aan, zoals internetbankieren en zo. Steeds meer banken gaan dicht. Nu zat ik op internet en toetste voor de gein mijn naam in. Tot mijn grote verbazing zag ik de lange Keyzer en Karel Heeren staan. Die Henry is volgens mij Henry Jansen van de Ruysdaelbaan (bandencentrale plus snoepwinkeltje). SUPER.............TOF


Datum: 18-08-2015
Naam: Jan Westerlaken img

Hallo, Het is Jan Poldermann. Het is Jan (ipv Johan) Westerlaken. Het is Jo van Gemert. Volgens Jan (ipv Johan) Naus. Het is Gerard Hesselberth. Henry Jansen (bandenhandel) heeft niet bij ons in de klas gezeten.
Paul de Pon is toch uit de Terwestenstraat?