Fotonr.: 29910
Bijdrager E.W.J.C. van Kruijsdijk
Locatie 1.: Strijp |612 Philipsdorp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

motorfiets naast spoorlijn

Beschrijving Nog een foto uit een van de fotoboeken van mijn schoonmoeder Fien Keunen. Wie de bestuurder is van de motorfiets weet ik niet, misschien is het wel haar vader Jules Keunen. Interessant is het panorama met de Philipsfabriek en de torens van de St. Catharinakerk.
Geplaatst op 26-11-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 26-11-2011
Naam: Antoon Franse img

Dit model motorfiets lijkt veel op een Ariel uit 1915 (of een Royal Enfield) .De foto is van voor 1920 omdat de Philipstoren nog gebouwd moet worden.


Datum: 26-11-2011
Naam: Sjef van Eijk img

Op de originele foto is het merk duidelijk te lezen als zijnde Motosacoche.
Volgens Wikipedia : Motosacoche was een Zwitsers motormerk van Henri en Armand Dufaux dat zijn oorsprong vond in de levering van kant en klare 211 cc inbouwblokken (power units), die motortas (motosacoche) werden genoemd en aanvankelijk onder de naam MADC werden verkocht. Het blok werd compleet met tank en elektrische installatie met vleugelmoeren en haken aan een fietsframe gehangen en was voorzien van zijplaten die het geheel netjes verborgen en bovendien lucht naar het motorblokje voerden.
Deze blokjes werden ook onder de naam MAG (Motosacoche Acacias Genève) verkocht. Er was al snel een Britse vestiging en deze bouwde de Motosacoche-blokken in versterkte fietsframes die waarschijnlijk bij Royal Enfield werden gemaakt. Waarschijnlijk onder druk van de Engelsen ging MAG complete motorfietsen maken.
Het bedrijf was aktief tussen 1899 en 1957.
Is het toeval dat het nummer 43 van het kenteken terugkomt in het nummer op de pet van de bestuurder?


Datum: 26-11-2011
Naam: Gerry de Bie img

Een mooie foto van de nog onverharde Spoorlaan, tegenwoordig de Mathildelaan. Rechts ligt het Philips sportterrein, nu het PSV stadion.


Datum: 06-03-2012
Naam: Louis de Haas img

Beste Mensen, bij toeval ben ik op jullie site terecht gekomen en was verrast door de afbeelding van mijn favoriete merk, MOTOSACOCHJE.
Het betreffende type is waarschijnlijk de 500cc 2C7, een v-twin van omstreeks 1912-13 compleet met carbid-verlichting. Aan het stuur nog een prachtige claxon en in de leren trommel zit een om het stuur gewonden reserve binnenband.
Ik denk dat de berijder een militair is, bv een ordonnance waarbij zijn uitrusting waarschijnlijk het gelijke merk heeft als zijn motor.
De motor had 2 versnellingen, die werkte met 2 prim., kettingen die naar keuze met de stang, vóór de berijders rechter knie kon worden ingeschakeld.
Over jullie prachtige stad kan ik helaas niets vertellen.