EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29402

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Stekelroosstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stekelroosstraat

Beschrijving

De kinderen van familie Brinkman spelen hier in de sneeuw. De foto is genomen met de rug naar de Pioenroosstraat.


Geplaatst op

30-09-2011

Reacties:

Datum: 20-02-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

In deze rij huizen, op nr. 27 woonde in de veertiger en vijftiger jaren de familie Slegers. Ook woonde daar volgens mij de familie Schampers.


Datum: 30-09-2014
Naam: Bennie Pennings  
img

Op nr. 43 woonde fam. Vermeulen, op nr.41 woonde fam. Reniers, op nr. 39 fam. Van Wessel, op 37 fam. Dijkstra, op 37 fam. Van Tooren, op 35 fam. Van Elst. Verder in die rij Kanters, Kouwenberg, Slegers, Mulder, Wuring.
De fam. Brinkman woonde volgens mij in het huis waar daarvoor de fam. Kremers woonde, die later het scooterpaleis had op de Leenderweg.
Ook woonden er aan de even kant de families Leijten, Tomassen, Minten en Tornooi. Ik heb er gewoond tot 1972 en ben toen verhuisd. Ik weet ook verder niet hoe het die mensen vergaan is. Maar mijn jeugdherinering gaat bij het zien van deze foto terug naar Dries Dijkstra, Marcel Kauwenberg, Beppie Leiten, Toos Tomassen, Henk Minten en niet te vergeten de fam. Arendsen, Kootje en Jacky op de hoek van de Pioenroosstraat.


Datum: 30-09-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Sorry, familie Schampers moet zijn familie Kanters.


Datum: 10-08-2015
Naam: Cor Kosters  
img

Mijn jongere broer Leen attendeerde mij op deze site. Ik herken veel namen. Wij woonden op nr 47. Een gezin met zes kinderen, waarvan ik de derde ben. Ik weet het niet precies, maar we zijn eind jaren 50 verhuisd naar de Geert Grootestraat. Mijn ouders zijn er komen wonen toen de woningen nieuw waren. Ik ben er geboren in 1935. Ik wil hier nog noemen de fam. Wessel. Als kinderen waren we bang van hem. We noemden hem "brompot". Ik weet nog goed dat mijn vader in het feestcomité zat bij het 50-jarig huwelijksfeest van het echtpaar Wessel. De hele straat was versierd en de hele week was er feest. En toen bleek dat de fam. Wessel toch hele leuke mensen waren. Ook weet ik nog dat in het begin van de WO2 in 1940 onze buren op 45 Middel heetten. Hij voetbalde toen in het eerste van PSV en is toen ook kampioen geworden.


Datum: 10-02-2018
Naam: Annemieke van den Boomen - van Rooy  
img

Wij woonden vanaf 1962 op nr. 2. De families die ik me nog kan herinneren zijn natuurlijk mijn eigen tante Sjan en ome Frans van der Mierden met hun kinderen Franka, Annemarie en René. De families Van Ool, Verhoeven, Linders, Martens, Wuring, Lambrechts. Na een aantal jaren zijn er verschillende families verhuisd. Verder hebben Zus en Sander Bouchee, Van Elst, mijn nichtje Margaret en Frank Ebben met hun kinderen Melanie en Ralf, tante Jo en Francella Sartore hier ook nog gewoond.


Datum: 31-05-2018
Naam: Jan de Vries  
img

Familie de Vries, mijn vader en moeder, zijn in 1939 komen wonen op 24. De buren heten Klinkenberg en Jarec. Mijn broer Bert is in 1944 geboren en ik (Jan) in 1948.
Volgens mij waren mijn ouders ook bevriend met de fam. Koster. Ook Kauwenberg klinkt bekend. In 1953 zijn wij verhuisd naar de St Romboutstraat.