Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 29156
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1949
Onderwerp.: Overige Groepen |Zoekplaatjes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

zoekplaatje

Beschrijving Wat een merkwaardig maar mooi tafereel heeft mijn vader met deze foto vastgelegd!

Kanaalvissers die met een net bezig zijn, een vis zit er nog in. Rechts onder lijkt iemand een kanjer weg te dragen. Men staat vlak bij een gashouder en rechtsachter is een andere in beeld.

Op het eind van de weg het silhouet van twee kerktorens?
Geplaatst op 01-09-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 01-09-2011
Naam: Tini van Rooij img

't Zou de Kanaaldijk Zuid moeten zijn, de gasketel schijnt wel erg dichtbij te staan. Zie ook foto 28686


Datum: 01-09-2011
Naam: Peter Harbers img

Zou het geen Kanaaldijk Noord moeten zijn?


Datum: 01-09-2011
Naam: Tini van Rooij img

Hier links staan gebouwen, die staan volgens mij op het huidige Daf-terrein. Links van de man met de lichte regenjas zie ik wat (kanaal)water schitteren, dacht ik. In de kanaaldijk Noord zit ter hoogte van de gasketel een slinger, het kanaal is daar verbreed. Die slinger zie ik niet op deze foto.


Datum: 01-09-2011
Naam: Antoon Franse img

Aan het eind van foto 29154 is deze foto gemaakt, maar dan in omgekeerde richting.


Datum: 01-09-2011
Naam: A.van Overbruggen img

Bekijk foto 29154 die ook vandaag geplaatst is. Dit kan niet anders zijn dan de Kanaaldijk-Zuid. Met links een gedeelte van de Daf-fabrieken en enkele huisjes die aan de Zwaaikom stonden. De kerk met de twee torens op de achtergrond moet de Sint Catharinakerk zijn in het centrum van Eindhoven.


Datum: 01-09-2011
Naam: Anton.van Kemenade. img

Aan de einder van de weg lijken mij twee torens te staan (na uitvergroting). Zouden dit de torens van de St. Catharina kerk kunnen zijn?


Datum: 01-09-2011
Naam: Eric Kemperman img

2 gashouders op één foto, dat kan alleen maar langs het Eindhovens kanaal zijn. Dit is Kanaaldijk Zuid, bestraat met kinderkopjes (zie foto 29154 uit hetzelfde jaar van dezelfde fotograaf; de ketel heeft dezelfde kleur en witte streep). Kanaaldijk Noord was een zandpad (zie foto 28331). Het 'dichtbij' staan van de ketel is m.i. een gevolg van het gebruik van een telelens, daardoor staan ook de personen onnatuurlijk dicht op elkaar, maar is de Katrien op 3 km afstand nog te zien. En nu het tafereel: met de stand van de zon moet dit vroeg op de ochtend, ergens in het najaar zijn (blaadjes aan de struiken). Vissers gaan altijd vroeg hun hengel uitgooien. Het net zal gebruikt zijn omdat zo'n grote vangst niet aan de hengel binnengehaald kan worden. En de omstanders, waarschijnlijk op weg naar (hun werk in) Eindhoven, vonden het binnenhalen van een grote vangst een boeiend schouwspel, waarvoor ze hun fietstochtje graag even onderbraken. Men had toen nog geen haast. Men poseerde graag voor de (passerende?) fotograaf.


Datum: 01-09-2011
Naam: Gerard de Beurs img

Op de grote versie van foto 28686 zie je volgens mij rechtsonder inderdaad het huis en het gebouw met die rare kap die op deze foto links te zien zijn. En inderdaad staan deze huizen niet tegenover de gasketel maar verder richting Geldrop. Zoals Eric al zei waarschijnlijk een vertekend beeld door het gebruik van een telelens.


Datum: 05-09-2011
Naam: Frans van Beers img

En het vissen zal mogelijk met de drooglegging van het kanaal te maken hebben. Zie onder andere 29186