Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 29147
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1949
Locatie 1.: Tongelre Onderwerp.: Overige Groepen |Zoekplaatjes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

zoekplaatje Tongelre

Beschrijving Uit dezelfde serie Tongelre die mijn vader in 1949 schoot, maar waar?
Geplaatst op 31-08-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 31-08-2011
Naam: Peter Dielesen img

Volgens mij kijk je hier op de Tongelresestraat naar de boerderij van Dirkx en naar café van Mieke Smits vanaf de Groenstraat.


Datum: 31-08-2011
Naam: Antoon Franse img

Inderdaad Peter,op de mooie luchtfoto 23310 is dit duidelijk te zien.


Datum: 25-06-2014
Naam: Yvonne Henderson img

Ik herken deze unieke foto, kennelijk heeft Walther van Beers deze aan Tonny van den Boomen beschikbaar gesteld, hij staat namelijk in zijn eerste boek Tongelre Oh Tongelre op pagina 190 bovenaan. Het onderschrift luidt daar: Verkeersknooppunt Groenstraat-Tongelresestraat-Kempensebaan en Veestraat. Vervolgens kwam de foto terecht op Eindhoven Toen en Nu met het volgende bijschrift: "Herkent u iets? Waarschijnlijk niet, want er is niet veel meer van over. Okee, links ligt wederom de ingang van de Melkweg; toen een heel smal zandpaadje.
Daarachter de schuur met boerderij van Piet Sanders (de keizer). Dan komt de ingang van de Tongelresestraat richting spoor met op de andere hoek de boerderij die er nu nog ligt (goed kijken op vorige foto). Helaas onttrekt daar de grote boom het zicht op de oude schuur die erachter ligt, maar hij ligt er nog!"


Datum: 25-06-2014
Naam: Frans van Beers img

Bedankt voor de toelichting / reacties. Mijn vader Walther heeft destijds inderdaad eigen en andere oude foto's uit zijn verzameling voor de boeken van Tonny beschikbaar gesteld.