Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 27986
Bijdrager Mark van de Laar
Jaar: 1940

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Met vrucht de school afgemaakt

Beschrijving Net na de duitse inval in Nederland wist mijn moeder, Hendrikje van der Zee, dit getuigschrift te behalen. Waar stond deze school en waarom werd het diploma ook ondertekend door de pastoor?
Geplaatst op 19-04-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 20-04-2011
Naam: Hans Vervoort img

R.K. scholen en R.K. verenigingen hadden geestelijke adviseurs, veelal een pastoor of kapelaan, in het bestuur zitten. Deze hadden een belangrijke vinger in de pap. In 1955 bij het behalen van mijn ULO dilploma moest eerst het aparte godsdienstdiploma gehaald worden. Het werd je uiterst kwalijk genomen als je daarvoor zakte en het was een belemmering om het ULO-examen daarna te maken.


Datum: 20-04-2011
Naam: Hans van Melis img

Deken en Pastoor van de St. Catharina Parochie Dr. Jos Maas. De R.K. Meisjesschool voor U.L.O. in de St. Catharina Parochie stond aan de Jan van Lieshoutstraat 5. De enige andere aan het Hemelrijken 85b.


Datum: 20-04-2011
Naam: Mark van de Laar img

Dank voor jullie reacties. Mijn moeder had graag doorgestudeerd maar door de oorlog (haar vader was beroepsmilitair) waren er andere zorgen. Ze is als telefoniste gaan werken op de Keizersgracht. Was wel een goed idee want zodoende kwam ze in contact met mijn vader die in 1942 bij de PTT ging werken. En ja, destijds logisch, als je trouwde werd je als vrouw meteen ontslagen....