Fotonr.: 2726
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.:Woensel |423 Barrier |Hendrik de Keyzerplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hendrik de Keyzerplein. (3)

Beschrijving Op de hoek hendrik de Keyzerplein en Hendrik de Keyzerlaan wordt de constructie van de huizen gehandhaafd. Er komt een nieuwe schil omheen.
Geplaatst op 27-01-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 28-01-2006
Naam: Hans Vervoort img

Vroeger woonde in het 2e huis de familie Bron met een dochter Paula.


Datum: 28-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Bij de fam Bron hebben nog een tijdje mijn grote vrienden Herman en Edith Bron ingewoond toen zij pas getrouwd waren. Later woonden zij in een flat op het Floraplein. Zij wonen nu al 42 jaar in Australie, maar we hebben nog veel contact via mail, telefoon en post!


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Ik heb eens in het Eindhovens Dagblad gelezen dat het karakter van het plein behouden moest worden. Het uiterlijk van de woningen zou daarom hetzelfde blijven. Ik zou willen dat ze dit vaker zouden doen in Nederland, dan zou er veel meer geschiedenis van stad en dorp behouden blijven.
Prof. Andre Thomson uit Delft is daar een groot voorstander van.


Datum: 29-01-2006
Naam: Hans Vervoort img

Prof. Andre Thomson uit Delft? Vertel iets meer hierover.


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Diny, zegt de naam Paula Bron jou iets?


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Nee Hans, Paula Bron zegt me niks. Ik weet alleen dat ze familie van Herman Bron was.


Datum: 29-01-2006
Naam: Anne Troost img

Prof. Andre Thomson werkt bij de universiteit in Delft en doceert Bouwkunde. Hij is fel gekant tegen sloop van (nog goede) woningen. Je ziet hem ook wel op de tv en hij houdt spreekbeurten in het land o.a. bij huurdersbelangen-organisatie's. Ik heb hem eens gehoord bij een bijeenkomst van de Woonbond. Hij stelt dat een huis bij goed onderhoud 100 jaar mee kan!
Ik denk dat hij het prachtig zou vinden als hij dit zag!


Datum: 29-01-2006
Naam: Anne Troost img

Anne dit is een goed maar algemeen artikel. En juist over DIT project zou ik graag wat meer weten over de redenen om voor deze combinatie van renoveren en (ver-)nieuwbouw te kiezen. Uiteindelijk ben ik hoofdzakelijk ge-interesseerd in Eindhoven.


Datum: 30-01-2006
Naam: Art Brouwer img

Het blijkt dat zoals ik in eerste instantie dacht dat deze wijze van renoveren niet kosten besparend is. Dit zegt HHvL althans.
Bij mijn laatste werkgever werden dit soort renovatie's ook wel uit gevoerd, maar dan was voor ons de reden dat we kosten bespaarden. Dat waren dan bedrijfspanden, misschien is het daar anders voor.
De reden dat men in deze wijk voor deze combinatie heeft gekozen is de volgende en ik citeer HHvL: De reden dat er besloten is om over te gaan een aantal woningen te slopen:
* de bewoners ons via een enquete verzocht hebben om iets aan de woningen te doen omdat er veel klachten waren over:
- vochtproblemen (vooral hoekwoningen)
- isolatie die ook in de gevel was gespoten, geheel was gezakt
- slaapkamers allemaal schuine kanten hebben (weinig ruimte voor kasten)
- geen zolder aanwezig
- wc aan de achterzijde van de woning
- geen woningen voor ouderen aanwezig
Tevens hebben wij geconstateerd dat er bij het aanbieden van een woning veel werd geweigerd om bovenstaande redenen.
De woningen rondom de vijver en speeltuin worden gerenoveerd:
- deze woningen staan op de monumentenlijst van de gemeente Eindhoven, waardoor die niet gesloopt mogen worden. In eerste instantie heeft de gemeente aangegeven dat de woningen enkel gerenoveerd mochten worden vanwege de huidige isolatienormen (oude spouw was te dun) is in overleg met de gemeente besloten alsnog de voor- en achtergevel te verwijderen.
De gekozen methode is zeker niet kostenbesparend.


Datum: 01-07-2007
Naam: Art Brouwer img

Hans Vervoort, de naam Paula Bron zegt mij heel veel, zij was een klasgenote van me op de Philips lagere school. Zij woonde op het plein op, ik meen nr 48. Ik ben zelf geboren in het tweede huis van de hoek, wat nu gerenoveerd wordt. In het eerste (21)woonde de familie Koerten, daarnaast (20) wij, dan de fam. Hollander, Kalsbeek, de Vries, Wind, ??? en op de hoek de fam. van der Linden (hoek Corn. Bloemaertstraat) Wij zijn in 1949 verhuisd naar de Galileistraat, maar hebben de school afgemaakt op het plein (1951)


Datum: 21-01-2012
Naam: Kees van der Hoeven img

Als je bovenstaande foto ziet, is het vreemd te constateren dat de woningen van het Hendrik de Keyzerplein nu gemeentelijk monument zijn. Iets wat min of meer afgebroken is, heeft toch niets oud meer wat nog een monumentstatus rechtvaardigt?