Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 27140
Bijdrager Sjef van Eijk
Jaar: 1969
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen |St Joriscollege / Pleincollege Sint Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tekenles op het St Joriscollege

Beschrijving Tekenles van Hr. Dekkers Sint Joriscollege klas H3b 1969 Op deze foto staan: Eduard van den Acker, Hans Berkers, Albert van den Boomen, Pim Buters, Henk Couwenberg, ? Dekkers, Hans Denteneer, Henk van Dijk, Hans Doms, Sjef van Eijk, Niek Goverde, Willy van den Heuvel, Ralph Hoffmann, Mark van Kemenade, John Kwanten, Thijs v.d. Linden, Hans de Man, Theo Mandigers, Michel van de Molengraft, Peter v.d. Nieuwenhof, Wouter Nijssen, Hans Pronk, Evert Rademakers, Peter van Rooij, Gerard Rooijakkers en Freddy Stuut.

En natuurlijk de tekenleraar Dekkers.

Geplaatst op 05-02-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 09-04-2011
Naam: Willem van den Heuvel img

Sjef, mooie foto uit vervlogen tijden! Het vraagteken is Harrie de Groot. Toch was mijn favoriete tekenleraar op het Joris Louis Derijks.


Datum: 09-04-2011
Naam: Sjef van Eijk img

Inderdaad Willem, mooie tijd en bedankt voor de aanvulling. Ik zat nog eens naar die foto te kijken en bedacht dat toen de velours sweaters wel erg in de mode leken te zijn! Tja, en Louis Derijks. Zeker omdat wij allebei zo goed konden tekenen...


Datum: 10-04-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Was Louis Derijks ook niet de man van de "Wagenspelen" in Eindhoven?


Datum: 10-04-2011
Naam: Toon Geevers img

Bij de wagenspelen was ene Leo Derijks samen met Wim van Hal. Ik weet niet of dit misschien toch dezelfde persoon is.


Datum: 10-04-2011
Naam: Sjef van Eijk img

Leo Derijks was een acteur en is m.i. reeds overleden. Louis Derijks is beeldend kunstenaar en zover ik weet nog in leven. In februari 2011 stond er nog een artikeltje over hem in een van de huis-aan-huis bladen. Hij begon zijn lessen aan ons het liefst met een yoga-achtige oefening om tot rust te komen.


Datum: 10-04-2011
Naam: Anton van Kemenade. img

Ik denk dat men hier een vergissing maakt als het gaat om de heer Louis Derijks. De heer Derijks, die een verdienstelijk toneelspeler was, heeft gewoond op de Piuslaan hoek Heezerweg in Stratum. Deze mijnheer Derijks was vele jaren de stem op de jaaroverzichten van Eindhoven. Deze mijnheer Derijks was gemeenteambtenaar in dienst van de gemeente Eindhoven (werving en selectie personeel). Ik was in de jaren 70 een collega van hem op de afdeling personeel en organisatie. Deze mijnheer had naar mijn mening de roepnaam Leo. Hij had wel een zoon met de naam Louis. Mogelijk ligt daar de vergissing.


Datum: 08-12-2011
Naam: nicole Fuchs img

Louis Derijks is inderdaad de beeldend kunstenaar en hij woont al jaren naast mij!


Datum: 21-03-2012
Naam: Lianne Doms img

En onze Hans heeft buiten z'n werk intussen 'n leuke hobby ontwikkeld: hij schildert en doet dat met 'verve'. Heeft ie aan de tekenles toch nog wat 'overgehouden'. Leuke foto! En wat waren ze jong!


Datum: 25-02-2014
Naam: Lianne Doms img

Onze Hans is afgelopen jaar op 19 juli overleden aan de gevolgen van kanker. Veel te jong en we missen hem zeer.


Datum: 18-09-2014
Naam: Gerard Rooijakkers img

Leo Derijks was naast acteur, werkzaam bij de afdeling personeelszaken van de gemeente Eindhoven. Toen ik na mijn jaren in Amerika bij de gemeente ging werken was hij daar op PZ. Geweldig dat ik bij toeval deze foto tegenkwam. Ik woon sinds 1999 in Auckland, Nieuw Zeeland en heb weinig tastbare herinneringen van mijn tijd op het Joris. Dit is dus erg leuk.


Datum: 18-09-2014
Naam: Gerard Rooijakkers img

Later hadden we tekenles van Jan Kuhr, ik meen een oom van Lenny Kuhr. Hij schilderde in die tijd de filmaankondigingsdoeken op de Rembrandt-bioscoop in de binnenstad. Vervlogen tijden.


Datum: 18-09-2014
Naam: Sjef van Eijk img

Ha Gerard, leuk om hier weer eens een oud-klasgenoot te treffen!
Nooit geweten dat Jan Kuhr (inderdaad een oom van Lenny) op het Joris les heeft gegeven. Hij doceerde (in ieder geval ook) bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Eindhoven en kwam uit dien hoofde ook op scholen langs, o.a. met muziekinstrumenten. Dat herinner ik me nog uit mijn eigen lagere schooltijd.
Het schilderen van de Rembrandt-reclames heeft Jan overgenomen van zijn vader Willem.


Datum: 01-09-2017
Naam: Philip Steusfij img

Misschien nog even ter informatie, er was ook nog een Louis Derijks in Veldhoven. En wel werkzaam als leraar op het speciaal onderwijs School "de Horizon".
Zijn vader speelde als acteur mee in "Merijntje Gijzen"" Ik geloof rond 1974. Zijn vader was de acteur Leo Derijks.
Ik weet niet of dat dezelfde acteur is zoals hierboven genoemd werd, maar toch wilde ik dat even mededelen.