EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2677

Bijdrager:

Jaar:

1917

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Philips Sportpark / Philips Stadion

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV-stadion op een mooie zondagmiddag. (1)

Beschrijving

Het was vaak druk op zondagmiddag op het PSV-stadion. Maar waar al die houten stoelen vandaan kwamen weet ik niet. Wel dat de overdekte houten tribune (rechts) in 1916 werd gebouwd. En zie de palen met het doek tegen nieuwsgierige blikken aan de zijde van de Elisabethlaan. Op het hogere gebouw in het midden staat 'F. van Gardinge & Co'. Nog niets te zien van het huidige supporterscafé. Overigens, wanneer werd de Hertgang in gebruik genomen?


Geplaatst op

23-01-2006

Reacties:

Datum: 23-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Boven het doel de skybox. Het is een belangrijke wedstrijd gezien de kleding van de aanwezige dames en heren. De schaduw geeft enige indicatie van het tijdstip, maar zegt meer over de ligging van het veld. De krukken (niet de spelers) zijn volgens mij van dezelfde soort, dus niet van thuis meegebracht.


Datum: 24-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best.  
img

De Herdgang werd door de profs van PSV in de jaren 1984/'85 in gebruik genomen. Vanaf 1998/1999 kon ook de jeugd gebruikmaken van dit fraaie en zeer mooi gelegen complex.


Datum: 24-01-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

De stoelen waar men op staat zijn van Oirschotse makelij. Deze werden algemeen gebruikt voor zowel thuis als in de werkplaatsen, scholen en kantines. Fabrikant firma Teurlinkx Oirschot.


Datum: 24-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik denk toch dat de stoelen door de club verstrekt werden, daar er figuren zijn die op twee stoelen staan. Ook zijn er verschilende militairen aanwezig. Zelfs twee met de sporen aan de laarzen. Dus die zijn bereden. Ik zie ze al met de stoel achter op het paard!


Datum: 24-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Durft zich iemand te wagen aan de beoordeling over de ligging van het veld ? De mensen op de voorgrond staan met de rug naar het centrum. Hoe zie ik dan de fabriek van F. van Gardinge? Als recht voor ons de Elisabethlaan is.


Datum: 24-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Niet recht voor ons maar rechts voor ons, eigenlijk voor iedereen rechts. Zie foto 2686.


Datum: 10-11-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Sommigen schrijven Hertgang, begrijpelijk. Het moet Herdgang zijn, waarbij herd Eindhovens is voor haard en het woord 'gang' betekent hier kamer. Vrij vertaald betekent Herdgang dus kamer of ruimte waar de haard (kachel) staat oftewel huiskamer. de plek waar we samenkomen. We gebruiken het woord gang nu in een andere betekenis, maar het is eenvoudig te verklaren, bij vroegere woningen stapte je door de voordeur direct in het woongedeelte. En heel vaak was die ruimte ook nog de ruimte waar geslapen werd. Huizen met verschillende ruimten en verdiepingen waren voor de rijkere burgers.


Datum: 12-11-2020
Naam: P Hertogs  
img

Hr. Van der Cingel, wikipedia geeft een andere uitleg over De Herdgang.


Datum: 13-11-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

P. Hertogs, ik heb het gezien. Weer zat geleerd. Bedankt.