EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

25413

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kaalknippen

Beschrijving

Kort na de bevrijding werden vrouwen die iets met Duitse soldaten gehad hadden publiekelijk kaalgeknipt. Met hier als extra vernedering het dubbelzinnige gebruik van het begrip 'Deckungslöcher'. Een foto uit een hele serie die daarvan gemaakt is. Zie ook foto 21362
Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Eindhoven die ik er graag uit zou scheuren, maar dat kan helaas niet!


Geplaatst op

17-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2013
Naam: Wil van Hout  
img

Ongetwijfeld zullen er links en rechts dingen uit de hand gelopen zijn, maar beslist niet zoals hier wordt voorgespiegeld. Nog even en we vinden Adolf ook een leuke vent, Napoleon is dat reeds. We moeten niet vergeten dat de inwoners van Nederland vijf verschrikkelijke jaren hebben meegemaakt. Natuurlijk neemt het niet weg dat bovengenoemde uitspattingen in een geciviliseerd land niet thuis horen en de mensen die dat deden zich verlaagden tot nazipraktijken. Neem van mij aan dat van enige georganiseerde handelingen zo als hier boven nooit sprake is geweest. Naar mijn mening is er na de oorlog geen bijltjesdag geweest die men zo gevreesd had.


Datum: 02-02-2013
Naam: Frans van Beers  
img

Geen Bijltjesdag met bloedvergieten en moord Wil, gelukkig! Wat de foto laat zien is een gebeurtenis die plaatsgevonden heeft in Eindhoven, niks meer en niks minder. En gezien de schaalgrootte en drukte is het onwaarschijnlijk dat er geen sprake is geweest van enige organisatie.


Datum: 23-03-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Schandelijk zoals Eindhovens rapaille (overigens onder die omstandigheden begrijpelijk) min of meer eigen rechter speelde. Het laat wel zien hoe mensen in een crisistoestand en machtsvacuüm reageren. Hoe verwerpelijk dan ook, er worden persoonlijke rekeningen vereffend.