Fotonr.: 254
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1940
Locatie 1.:Tongelre |311 Villapark |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Houtindustrie / Houthandel |De Rietvink / Van Dijck-Stumpers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Stoomtimmerfabriek De Rietvink. (1)

Beschrijving Aan het havenhoofd lag de Stoomtimmerfabriek De Rietvink ofwel de Firma Dijck-Stumpers. Direct daarachter zien we de enorme gashouder met zijn Persil blijft Persil-reclame. De gashouder had een inhoud van maar liefst 72.000 m3. Tijdens een bombardement in 1941 ging hij verloren.
Geplaatst op 13-05-2005

Reacties

Datum: 25-06-2007
Naam: Jan van der Meulen

Links staan de forse kranen van de zand- en grindhandel van den Broek en van Laarhoven. Ik weet niet of zij compagnons waren. Van den Broek woonde naast café Hertog Hendrik in de Hertogstraat, van Laarhoven op de rechter Kanaaldijk naast de Hr. Loupart Dir. van Philips. Aan de kopse kant van de haven was fa. van der Schuyt gevestigd en aan de rechterkade De Koopvaart met directeur Frans Hendriks die in de Bleekstraat woonde. Beiden hadden vaste beurtvaartdiensten, de Koopvaart in ieder geval via alle steden richting Amsterdam. Wij zijn eens in oorlogstijd met een man of zes meegevaren naar Amsterdam om vandaar te gaan zeilen op de Westeinder en de Kaag.


Datum: 25-06-2007
Naam: Jan Wolfs img

In de oorlog woonde de familie Loupart in de USA. Naast Loupart woonden de gebroeders Gebbing, ze hadden een aannemersbedrijf. Na het bombardement van 19 Sept 44 waren wij, de fam Wolfs, bij Gebbing thuis en sliepen in het souterrain, totdat de niet ontplofte bommen in de Stuiverstraat waren opgeruimd. Aan het einde van de Stuiverstraat waren 2 poorten, een van Gebbing en de andere was de ingang van de garage van Loupart.


Datum: 02-09-2007
Naam: M. Taphorn img

Toen zagen we nog torens. Wat een mooi uitzicht. Kwam Sinterklaas in die tijd ook al op het Havenhoofd aan. Achteraan in het kleine witte gebouw bevond zich de Snelle Bode. Zij waren het die onze kampeerspullen naar Renesse vervoerden. Niks slaapzak maar de dekens dicht stikken en boven 20 cm open houden. Sliep erg lekker. Alleen hadden we dan thuis wat minder op ons bed liggen. De bagage moest n.l. 5 weken vooraf in een kist al weg. Ben kort geleden met de auto naar Renesse geweest. Wat een eind. En dan te bedenken dat we dat eind jaren 50 met onze Berini (hond op schoot) deden. Leek toen minder lang. Met het pontje in Zijpe over. Leuk om weer eens te hebben terug gezien.


Datum: 31-10-2014
Naam: Paul van der Cngel img

M Taphorn. Mijn vader kwam van Schouwen, de rit van Eindhoven naar het eiland kende ik maar al te goed. Toen ik 6 maanden oud was ging mijn vader in augustus 1940 met zijn Citroën naar zijn geboortedorp om mij aan zijn moeder, mijn oma dus, te laten zien. Hij moest speciaal van de Duitsers toestemming hebben, een "Sondergenehmigung". Mijn oma heeft mij nog net gezien, maar ik haar niet meer, ze overleed nog dezelfde maand; In de jaren na de oorlog een paar keer met mijn broer op de fiets er naar toe geweest, en dat was geen lolletje met de fietsen van toen.