Blaarthemseweg
Beschrijving | Voormalig zoekplaatje, gevonden door de bezoekers, zie reacties hieronder. |
---|---|
Geplaatst op | 16-09-2010 |
Reacties
Naam: Ben Dankers
Ik denk dat deze foto gemaakt is op de Blaarthemseweg met op de achtergrond de flats in het verlengde van de Offenbachlaan.
Naam: Cor Platenburg
Ik denk dat je dat je aardig warm bent Ben. Als je nou Offenbachlaan vervangt door Fauréstraat denk ik dat het klopt. Rechts van het rechterhuis zou dan de kruising met de Fauréstraat moeten liggen. Heeft hier op deze hoogte niet een smederij gelegen? Ik heb allemaal het idee dat die schuurdeuren links op die foto van die smederij zijn.
Naam: Ben Dankers
Nee, de smederij van Van den Nieuwenhof lag verder naar rechts in de splitsing van de Blaarthemseweg/Hoogstraat en Laagstraat.
Naam: Tini van Rooij
Zojuist heb ik foto 25422 geplaatst. Hierop is de situatie van destijds rond de Blaarthemseweg en de Fauréstraat goed te zien. Kijk op de grote versie.
Naam: Cor Platenburg
Beste Ad, als ik de flat aan de Fauréstraat op die luchtfoto (25422) bekijk en ik kijk naar het pand rechtsonder daarvan dan ligt dat direct aan de Blaarthemseweg d.w.z. zonder trottoir. Het huis rechts daarnaast ligt verder naar achter en heeft dus wel een trottoir voor de deur. Diezelfde situatie staat ook op de foto hierboven. Dus ik blijf bij mijn stelling van 16 september.
Naam: Tini van Rooij
Ik heb op de grote versie van foto 25422 een pijltje gezet, ongeveer op de plaats waar volgens mij de fotograaf heeft gestaan.
Naam: Johan Vervest
Weet niet beter dan dat zowel Jansen op de Blaarthemseweg als Jansen Nuenen familie van elkaar zijn. Mijn grootmoeder Jansen komt ook uit Woensel.
Mijn vader was voor zover ik weet een neef van de families Jansen, die zowel op de Blaarthemseweg als op de splitsing Laagstraat/Hoogstraat woonden. Aan de Laagstraat was het Petra Jansen, die een melkwijk heeft gehad.
Naam: Kees van der Hoeven
De boerderij van Jansen (links, Blaarthemseweg 64) werd in 1930 al door de gemeente aangewezen als een te slopen, verkrot pand. Het stak te ver uit buiten de nieuwe rooilijn. Toch heeft het pand het dus nog tot na 1965 volgehouden. Tegenwoordig ligt hier een grasveldje, plantsoentje voor de Fauré-flats.
Naam: Eric Kemperman
Tijden veranderen. Wat men in 1930 een krot noemde, heet heden ten dage een "pand met veel authentieke details". Vroeger werd zoiets onbewoonbaar verklaard (gebeurt dat nog wel eens?), maar nu komt het op de monumentenlijst. Overigens is dat laatste geen zekerheid dat het behouden wordt, ook in plaatsen buiten Eindhoven.
Naam: Johan Vervest
Mijn grootmoeder, een Jansen, kwam uit Woensel en woonde met opa Vervest in Eersel op de boerderij. Er woonden in Strijp en Gestel diverse neven en nichten Jansen. Bij het overlijden van mijn vader heb ik ervaren dat Marinus (overleden 21 aug. 2009), de oprichter van Jansen taxi, een neef van mijn vader was en bij diens uitvaart aanwezig was.