EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25202

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Wirostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jansschool Rector Baptistlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jansschool

Beschrijving

De vroegere St. Jansschool aan de Rector Baptistlaan hier gezien van de achterkant vanuit de St. Wirostraat. In het rechterlokaal boven heb ik in de zesde klas gezeten bij de heer Luc van Stratum uit Geldrop. Ik meen dat hij niet lang geleden op 92-jarige leeftijd is overleden.


Geplaatst op

30-08-2010

Reacties:

Datum: 30-08-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Als ik goed ben ingelicht heeft de St. Hubertusgroep (padvinderij) hier ooit haar onderkomen gehad. In dit verband wordt ook de Hr. Pancken genoemd.


Datum: 29-05-2011
Naam: Broer, Harry Heerings  
img

Zover als ik me vergissen kan, voordat het hek wat je hier op de foto ziet, stond daar een overkapping zoals die nu aan de andere kant staat.


Datum: 18-12-2012
Naam: Frans Eliens  
img

In het lokaal rechtsboven zat ik in 1964 in de 6e klas bij de heer Van der Peet. De andere 6e klas was de heer Eilers. In de 5e klas was de heer Brouwer mijn onderwijzer. In het uitgebouwde gedeelte links op de foto was de ingang met verderop rechts de kamer van het hoofd van de school de heer Panken. Direct links beneden het lokaal van de heer Brouwer. Op de speelplaats aan de overzijde van deze ingang waren, naar ik mij herinner, toiletten onder een afdak. Naast dit afdak stonden rechts twee houten noodlokalen waarin ik ook een jaar doorgebracht heb.


Datum: 06-05-2021
Naam: Theo Hendrickx  
img

Ik heb hier op school gezeten van 1954 t/m 1961. Een heerlijke tijd! Les gehad van meester Hikspoors. Ik weet niet of ik zijn naam juist spel! Hij kwam met de scooter vanuit Leende.