EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23836

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Philips Sportpark / Philips Stadion

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV-stadion

Beschrijving

Bij foto 23190 waren de strepen niet echt rood-wit te zien. Vandaar deze foto.


Geplaatst op

12-04-2010

Reacties:

Datum: 14-04-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Toch jammer dat ik destijds niet stiekum met mijn vader die rode banen gewoon blauw heb geverfd.... Dat zijn toch de echte Eindhovense voetbalkleuren


Datum: 21-05-2010
Naam: Bart  
img

Mark, Ik denk dat FC Eindhoven die potten blauwe verf niet kan betalen. Misschien moet je bij de volgende thuiswedstrijd maar eens bij de 400 toeschouwers gaan collecteren. Aangezien het Philipsstadion altijd volle bak is (35000), denk ik dat de meeste Eindhovenaren rood/wit als de echte voetbalkleuren zien. Niettemin kijk ik wekelijks naar de uitslag van FC Eindhoven, maar dat heeft meer te maken met chauvinisme.


Datum: 21-05-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Als EVV hebben we nooit met 'het groot' mee kunnen doen, of het moet in 1954 geweest zijn, toen we landskampioen geworden zijn. Overigens hadden die potten verf er in 1978 wel afgekund hoor. Toen zal het aantal betalende bezoekers toch wel meer dan 400 geweest zijn?! In elk geval hadden we in de tijd van Rinus Goossens, begin zeventiger jaren, regelmatig een volle bak. We promoveerden toen zelfs weer naar de Eredivisie en het was er altijd beregezellig.


Datum: 05-10-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Leuk te lezen dat het oud zeer nog niet helemaal verwerkt is. In de glorietijd van EVV en PSV, eind jaren '40 tot 1956 ongeveer, was de stad verdeeld in roodwit en blauwwit en supporters waren niet te beroerd om de andere partij te beschimpen, vooral in de week voorafgaand aan de volgende wedstrijd tegen elkaar. De kranten, ED en Oost Brabant, deden daar van harte aan mee, vooral Oost Brabant, een katholieke krant, steunde EVV terwijl het ED een wat neutralere positie innam.