Bijdrager Fam. K. Jonkers-Deetman
Jaar: 1966
Onderwerp.: Sport |Voetbal |PSV
Eindhoven in Madurodam
Beschrijving | Het PSV - stadion rond 1960. Een houten "Eretribune" en voor de rest staanplaatsen. Maar wel met de beroemde "Vliegenmeppers". Het jaartal is geschat. |
---|---|
Geplaatst op | 31-01-2010 |
Reacties
Naam: Jaqueline Verdoorn
Ja, deze foto's maken deze site nu zo leuk! Dit verwacht je dus echt niet. Het PSV stadion in Madurodam. De typerende lichtmasten, de eretribune en zelfs de elftallen met scheidsrechter. Wat een leuk tafereel, zo zie je een stukje Eindhoven weer eens op een andere manier. De man links (korte broek) is net zo verbaasd, lijkt het.
Naam: Berend de Jong
Het is ook een schitterende gewaarwording. Ons PSV zo ver van huis.
Of zou hij als Ajaxcied zien dat zijn club het aflegt tegen PSV? Het zal in ieder geval een spannende wedstrijd zijn, de tribunes zitten helemaal vol. Alleen stonden de zogenaamde vliegenmeppers meer op de hoeken van het stadion dan hier te zien is.
Naam: Gerard Brennink
Nee, hoor! Weten jullie waarom dat de man in de korte broek zo verbaasd kijkt? Wel hier om! Omdat PSV deze 46 meter hoge lichtmasten in 1958 introduceerde en daarmee een perfecte belichting had op het veld, 250 lux! Dat was ongekend voor die tijd. En daar sta je inderdaad wel even mooi naar te kijken, ja. Natuurlijk zijn de masten hier veel kleiner. Ik schat 2 meter.
Naam: Tini van Rooij
Madurodam kennende neem ik meteen aan dat de masten precies op de goede plaats staan. kijk maar eens naar foto 2927 en bedenk daarbij dat op laatstgenoemde foto de staantribunes naar achter zijn uitgebouwd en overkapt, dit in tegenstelling tot de Madurodam - situatie.
Naam: Gerard de Beurs
Gerard, PSV was inderdaad een van de eerste met een geweldige verlichting (Kan ook niet anders in Eindhoven) maar naar enige tijd moest deze verlichting toch vervangen worden. Dit omdat de televisie uitzendingen overgingen van zwart/wit naar kleur en deze lampen niet geschikt waren voor kleurenopnames.
Naam: Tini van Rooij
Ik heb net een luchtfoto gevonden uit deze tijd waarop je de positie van de lichtmasten kunt zien als je goed kijkt. En dan zie je ook dat Berend gelijk heeft met zijn bewering dat de lichtmasten in Madurodam niet op de juiste plaats staan, ze staan zelfs niet symmetrisch t.o.v. het veld. Kijk op foto 23203
Naam: Frans Maasland
De man in de korte broek staat er wel bij alsof er een corner verkeerd is genomen. Of hij weet even niet wat te doen op dat moment of hij is een Ajacied. Als je dit toch ziet dan laat je toch in ieder geval iets van je horen. Trouwens die sandalen met witte wollen sokken deden het die jaren ook wel goed. Ik vond het heerlijk. Zo fijn met een korte broek in de wind. Maar ja, dat was nu juist zo fijn aan de jaren zestig. Toen de Stones en de Beatles elkaar nog konden aftroeven. Wie zou er nu niet terug naar die tijd willen?
Naam: Paul vander Cingel
Niks houten eretribune, dit is een kopie van de tribune die de oude houten tribune, had vervangen en was van beton en baksteen, in het midden, t.o. de middellijn was de ingang van de inpandige kleedkamers. Later is er nog een stuk bijgebouwd aan de kant van het trainingsveld, maar open gelaten zodat allerlei materiaal voor onderhoud van het veld overdekt gestald kon worden. Aan de achterkant was een café annex clublokaal waar voor elke wedstrijd een deel van de toeschouwers een biertje kwam drinken op de goede afloop. Om het hele terrein was een hekwerk met een paar toegangspoorten, de hoofdingang, praktisch op de hoek met de Elisabethlaan, een tweede bij het huis van de terreinknecht, Nol Vermeulen, zo'n 100 m verderop en een derde op de hoek Mathildelaan/Elisabethlaan. De Herdgang bestond nog niet, alle elftallen, van jong tot oud, trainden op het veld langs het stadion, tussen Frederiklaan en Mathildelaan.