Strijpsestraat met Korenschoof
Beschrijving | Strijpsestraat net na de bocht met bij de Hastelweg. Middenachter loopt de Schouwbroekseweg naar rechts. |
---|---|
Geplaatst op | 16-12-2005 |
Reacties
Naam: Wil van Hout
Bakker Vermeulen kwam bij ons thuis aan de deur, dus alle bakkers waren in mijn optiek de korenschoof. Nu was natuurlijk Vermeulen niet de eigenaar, dat was volgens dat ik heb gezien bij atlantis, Rooyakkers. Hij zat met zijn bakkerij op Trudostraat 2 in 1930, dus heb ik waarschijnlijk deze twee door elkaar gehaald. Ik weet echter niet hoe de nummering van de huizen is. Sorry voor de overlast.
Naam: Marienella Meulensteen
Volgens mij is dit wel de Korenschoof op de hoek van de Strijpsestraat en tegenover Beukenhof. De reden dat je de toren niet kunt zien van de St. Trudokerk is dat die kerk toen nog geen toren had. De toren werd gebouwd na de brand in 1936 en was in 1937 pas klaar. Zie commentaar bij foto 2808
Naam: Ad Louwers
Dit is rechts wel degelijk de Korenschoof op de hoek Strijpsestraat- Hastelweg. Midden op de achtergrond zie je nog het gebouw, wat vroeger het Paulushuis was, met daaraan gekoppeld verzorgingstehuis De Passaat op de hoek van de Schouwbroekseweg. Hield je daar links aan in de bocht, dan kwam je op het St. Trudoplein. Nu nog steeds trouwens. In de linker rij in het midden op de hoek van de Kerkakkerstraat het café waar o.a. lange tijd Dikke Piet van de Meerendonk in heeft gezeten. Tegenwoordig is het café Kraaij en Balder. Een eindje verder in dezelfde rij vroeger Slagerij van den Berk en het Sierhuis.
Naam: Frans Pieper
Het bijzondere van de Korenschoof was, dat je daar op zondagmorgen vers gebak kon kopen. Ik geloof dat ze dan een uurtje open waren. Ik spreek over de jaren na de oorlog. Rono zat er toen ook al. Opa Habraken had daar een schoenmakerswerkplaats. Daaruit is de thans zo mooie winkel voortgekomen. Verderop op dezelfde rij zaten een slijterij (ben de naam vergeten ) en een verfwinkel van Manders. Tegenover Rono zat kapper van Antwerpen, er was een snoepwinkeltje van Braun, waar je voor 1 cent lekkere dingen kon kopen. De familie Sebille woonde daarnaast en dan kwam het hoekhuis met de Kerkakkerstraat, waar Kees Gielen woonde. Hij had een stalhouderij met koetsen voor begrafenissen en bruiloften en een steenkolenhandel.
Naam: Ad Louwers
Frans, de verfwinkel was niet van Manders maar van Mandigers. De zoon Christje Mandigers, was en is nog een fameus drummer, speelde in vele orkesten, zoals The disco's waar hij begonnen is, maar ook in het Euro kwintet en, ik meen ook bij Koos van Beurden. Af en toe zie ik hem nog wel eens drummen op feesten en partijen. Hij was een zoon van de schilder/behanger, die hun winkel hadden op de Strijpsestraat iets voorbij Rono.
Naam: Bart Nijssen
Tussen de Korenschoof en Rono Sport zat vroeger café De Sport van Anna en Bart Leenheers, het eerste huis links op de foto daar zat vroeger ook een bakker, en later een winkel met etalagematerialen, daarlangs zat fietsenmaker Arthur Nuyts, en dan kapper van Antwerpen.
Naam: Frans Pieper
Een zoon van fietsenmaker Nuyts was Pierre Nuyts, hem kwam ik een tijdje geleden nog eens tegen op de markt (of kermis) in Nuenen. Hij werkte bij Philips, ik geloof op afd. Centrale Service.
Rono was en is nog steeds een goede sportwinkel. Al ben ik inmiddels 74 jaar, ik tennis nog steeds en als ik iets nieuws nodig heb haal ik het bij Rono. Zelf woonde ik in de Kerkakkerstraat, tussen v.d. Kaaij en Bijnen, en tegenover Notten.
Naam: Frans Pieper
Jan Toirkens, je verwees naar Henk Savenije, wonend op de hoek Strijpsestraat/Trudoplein. Hoorde hij ook bij de fam. Savenije die in de Kerkakkerstraat woonde, schuin tegenover de Etos winkel? Dat was een gezin met een aantal kinderen. De woning was een combinatie van winkel en woonhuis. Men verkocht er melk. In je laatste mailtje sprak je over Schouwbroeklaan, volgens mij heette die straat de Schouwbroekseweg