Fotonr.: 22100
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 1990
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Nieuwe Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hemelrijken

Beschrijving Je kijkt hier van de Boschdijk over de Nieuwe Fellenoord naar het Hemelrijken. Rechts staat de Pabo en in het pand op het Hemelrijken, achter de grijze auto, woonde het in de buurt genoemde Poezenvrouwtje. Zij had de zorg voor vele tientallen katten en poezen op zich genomen. Achter het huis stond ook nog een caravan vol met poezen. Er waren buurtbewoners die het lastig vonden, anderen kwamen ze juist voeren. Dat dat wat kostte maakte haar niet uit, zij was immers eigenaar van verschillende panden in de Houtstraat. Na haar dood is het huis gesloopt en de poezen verdwenen?
Geplaatst op 05-11-2009

Reacties

Datum: 09-11-2009
Naam: Wim Habraken

Nadat de Pabo is afgebroken is er een seniorenflat gebouwd, nu 6 jaar geleden opgeleverd. Wij hebben er twee jaar gewoond en ons balkon (no. 264) keek op het huis van het poezenvrouwtje. Inderdaad werd er heel wat afgeklaagd over de poezen. In die tijd dat wij er woonden (vanaf oplevering 2 jaar) was men bezig om de poezen naar een onderkomen te krijgen, het vrouwtje was toen daar al weg (overleden??). Het huis stond er toen nog. Er waren toen plannen om een hoge flat op die hoek te bouwen, met onderin winkelgelegenheden. Of daarvoor dat huisje is moeten wijken weet ik niet, maar die flat staat er nu wel. Op deze kale plek en de rest van de Nieuwe Fellenoord wilde men grote nieuwe huizen gaan bouwen, met onderin een atelier of zoiets. Staan die er nu al? Veel van de mensen uit de Nieuwe Fellenoord zijn naar de seniorenflat aan de Hemelrijken getrokken.


Datum: 25-07-2010
Naam: Joan van de Laar img

De poezen zitten er nog steeds. Of de nakomelingen ervan. Ze zwerven nu over de parkeerterreinen van de kantoren aan de Boschdijk en de speelplaats van de school aan het Hemelrijken. Ze worden ook nog gevoerd. Wel zijn ze paar jaar geleden allemaal gevangen en gesteriliseerd.


Datum: 05-05-2017
Naam: Marga van Dijk img

Op die strook gras stonden kleine winkels met vooraan op de hoek rechts de groentezaak van Jansen (ik herinner me Kitty?) waar wij onze groenten haalden in de jaren '50. En midden in deze straat aan de linkerkant liepen met Pasen kuikentjes in de etalage.