Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1903
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Geldropseweg/Wilhelminastraat*
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Stratumsedijk/Dijk*
Geldropseweg/Wilhelminastraat. (1)
Beschrijving | Rechts vooraan het pand op de hoek met de Stratumsedijk. Rechts achter bij de bomenpartij zal later de Hertogstraat komen. Links achter bij de bomen staat ongetwijfeld de villa van Jamez. De rails van het paardentrammetje die we hier zien, komen vanaf het Brugeind en vervolgen hun weg naar Geldrop. Voor de minder-bekenden met het oude Eindhoven: de Wilhelminastraat noemen we tegenwoordig ook Geldropseweg, het betreft het stuk tussen de Stratumsedijk en Vestdijk. |
---|---|
Geplaatst op | 09-12-2005 |
Reacties
Naam: Hans van Melis
Niet helemaal tegenover hotel Beatrix maar aan de andere kant van de straat zat volgens Vic van Lijf, H. Clement op Geldropseweg 4. En weer volgens Wil van Hout zat een zoon of neef van Clement naast Buijs op de Boschdijk, voordat hij naar de St. Leonarddusstraat trok.
Naam: Peter Vermeulen
In het pand rechts woonde in 1917 Th. M. Helsloot (adressenboek Dijk 16, directeur sigarenfabriek).
Volgens het RHCe overleed deze man in 1924 en was hij procuratiehouder/bedrijfsleider bij Mignot & De Block. Naast hem op nr 18 woonde de arts Sala.
Naam: Jan van der Meulen
Kapper de Rooy zat nog tijdens de oorlog in de Hertogstaat dichtbij bakkerij van der Grinten. Met het bombardement van 19-9-1944 is daar alles verdwenen. Later bouwde hij zijn zaak op de Stratumsedijk, het is goed mogelijk dat hij tijdelijk in de buurt van Hotel Beatrix zijn zaak had.
Naam: Marjo Spierings
Kapper van Rooy kwam op de Geldropseweg 20a (inderdaad bij het stoplicht) in 1944 tot 1954 toen 1/2 jaartje op Stratumsedijk 37 en dec. 1954 op nr. 39 met kapsalon. Waar die daarna naar toe is gegaan weet ik nog niet. Vóór v. Rooy zat er kapper Paul Kröner, die ook naar de Stratumsedijk is gegaan (ander nr.) en daarna naar de Hermanus Boexstraat.
Naam: Jan van der Meulen
Deze flessenhals Geldropseweg / Stratumsedijk moest evenals aan de andere zijde bij de Hertogstraat verruimd worden. Bij de Hertogsstraat werden de panden van instituut van den Akker, smederij de Vries, stukken van Ewofa weverij enz. afgebroken ten behoeve van het verkeer, ten koste van veel persoonlijk leed.
Naam: Paul van der Cingel
De naam Helsloot komt mij op dit deel van de Geldropseweg komt me bekend voor. Niet in verband met sigaren maar met vrachtwagens die daar regelmatig stonden en volgens de beschildering toebehoorden aan de transportonderneming Helsloot uit Amsterdam. Toeval of familie? Wie het weet mag het zeggen.