Bijdrager Corrie van de Bor
Locatie 1.: Centrum |114 Fellenoord
Onderwerp.: Overige Groepen |Zoekplaatjes
Reacties
Naam: Hans van Melis
Dat had gekund maar ik mis het kenmerkende schuine dak met de uitstekende (=prima) luifel. De zijmuur lijkt ook niet op foto 21198. Dus Boschdijk.
Naam: Ben Brekelmans
Inderdaad, Lieke en Hans, andere details. Toch oogt dit pand voor mij nog steeds als een noodwinkel. Als we bij de Boschdijk blijven, kan het dan wellicht een van die noodwinkels zijn die heel wat jaren op de Nieuwe Fellenoord/hoek Boschdijk hebben gestaan? Sporthuis Haak, kapper Harry Wijn en groenteboer Tonny van Rooy waren daar o.a. gehuisvest.
Naam: Hans van Melis
Ik twijfelde niet aan de Boschdijk. Waarom niet? Toch even op mijn eigen website gekeken.
Nu twijfel ik toch. Vanaf het Hemelrijken gezien zag het er heel anders uit. Het is in ieder geval een (losse) noodwinkel
Vragen: Wat verkocht van de Rijt? Is de naam juist?
Naam: Hans van Melis
Aha. M. van de Rijt (16761) radiotechnisch bureau, houtbewerkingsmachines, Boschdijk 18 in 1934. Zie ook de oude sigarenfabriek Denneheuvel op foto 13982 waar van de Rijt aan het werk is voor Mignot & de Block..
Fellenoord 37 dat in 1920 Boschdijk 18 ging heten. Schuin tegenover Bioscoop de City. zie 2195. Ik denk dat de noodwinkel op dezelfde plek stond, ik zoek, ergens op deze site, de door Frans Heezemans gemaakte foto van de puinhopen, maar kan hem niet vinden.
Telefoon 3849 Rijt, Fa. M. v.d. Techn. bur., houtbew. mach., radio, Pr. Hendrikstr. 34. Volgens het telefoonboek van 1950.
Naam: Antoon de Lepper
Hallo Corrie, de naam van de Rijt is ons bekend, je opa was onze hofleverancier,( de Eerste Eindhovensche Electrische Meubelfarbiek A. de Lepper & Zn ). We hebben nog enkele Danckaerts van hem in gebruik, Dankaert uit Brussel was de Rolls Royce onder houtbewerkingsmachine's. ik ben van 1956 en ik heb de zaak van je opa alleen gekend welke was gevestigd in een zijstraat van het Wilhelminaplein
Naam: Paul vander Cingel
Dit is misschien wel een winkel van, v.d. Rijt, maar heel waarschijnlijk niet in de Prins Hendrikstraat. In die straat is één huis in de oorlog gebombardeerd, maar verder waren beide huizenrijen compleet. Bij de Hoeken met de Kleine Berg, had je aan de ene kant de zijmuur van de tuin van Priems met 2 garageboxen, en aan de overkant was een open terrein waar bouwmaterialen waren opgeslagen. Zolang ik op de Kleine Berg woonde (tot 1952) is er op de plek van het gebombardeerde huis niets gebouwd.