Bijdrager Chris Kauffeld
Jaar: 1949
Locatie 1.:Strijp |616 Strijp S |Philips Complex Strijp 1/S*
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Complex Strijp 1 / S
Groepsfoto Röntgen
Reacties
Naam: Peter Vermeulen
Volgens mij loopt hier de Marconilaan nog niet in westelijke richting door en eindigt bij de Humboldtstraat. Gelet op de draai naar de Lijmbeekstraat zou ik denken dat dit de situatie is zoals te zien is op het kaartje uit 1937 (foto 10219). Op mijn plattegrond van het begin van de oorlog is de Marconilaan al wel doorgetrokken. Ik vermoed dus dat deze foto van omstreeks 1939 dateert. Foto 21350 versterkt mijn vermoeden.
Naam: Hans Sprengers
Geweldig Hans, heb ik weer wat geleerd over Woensel en dat voor een blauwbuik.
Ik dacht echt dat het altijd Caltex geweest was. Als jongetje van een jaar of tien mocht ik vaak met m'n vader mee. Hij werkte bij van Houten chocolade en moest daar altijd tanken met z'n VW-bestelbusje.
Naam: Wil van Hout
Foto moet zo eind 40er jaren gemaakt zijn, zoals Huub al opperde. Er staat nl. een zwager van mij op, die nadat hij uit Indonesië kwam, op de afdeling röntgen ging werken als Polytechneut. Eerste, staande rij, 2 van links. Omdat hij ook als ver doorgevoerde hobby fotograferen had, maakte hij ook de technische foto's van de apparaten die over de hele wereld gingen.
Naam: Paul van der Cingel
Omstreeks 1950 zou best kunnen, de bebouwing van de Lijmbeekstraat liep niet door tot de Marconilaan, het laatste stuk was net als de velden links en rechts daarvan nog onbebouwd. Dat is op de vergroting goed te zien. Aan de Marconilaan waren vanaf de overweg een paar huizen en winkels, o.a. een bloemenwinkel. Achter dat korte rijtje huizen lag de Scheerkwast. Het veld lag dwars t.o.v de LIjmbeekstraat, d.w.z. een doel lag vlak bij het spoor, het andere aan de Lijmbeekstraat.. Tot vlak bij de Boschdijk was aan de rechterkant van de Marconilaan nog open terrein, zoals op zoveel plekken in Eindhoven die in de jaren daarna stuk voor stuk volgebouwd zijn.
Naam: Cees van der Leeuw
Op de hoek Marconilaan - Lijmbeekstraat was in de oorlog een flakstelling (Flugabwehrkanone, luchdoelgeschut). Ook boven op de gebouwen van Philips stond overigens flak en ook de barakken van de geschutsbemanningen. Een van de mannen (een 17-jarige knaap genaamd Furmaniak) zou op 8 juni 1944 in paniek van het dak springen toen er twee Amerikaanse fotoverkenners laag over het dak vlogen en afgeschoten werden. Een kwam er in Veldhoven terecht en de andere op de Hoogstraat. Beide vliegers (Cassaday en Nelson) overleefden het niet.