Fotonr.: 20535
Bijdrager DAF-museum
Jaar: 1965
Locatie 1.:Stratum |231 Poeijers |DAF-terrein
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hal DAF-gebouw

Beschrijving Op deze foto is ook de wandschildering van foto 14718 te zien.
Geplaatst op 06-07-2009

Reacties

Datum: 06-07-2009
Naam: Martin Swinkels img

In deze hal is in februari 1967 de DAF personenauto overhandigd, die ik als toenmalig personeelslid gewonnen had met de sinterklaasloterij die onder het personeel werd gehouden (december 1966). Ik moest toen nog rijles gaan nemen, en omdat ik na 20 lessen in februari het roze papiertje behaald had was de uitreiking na sinterklaas uitgesteld tot ik voor mijn rijbewijs geslaagd was.


Datum: 06-07-2009
Naam: Wil van Hout img

Dat verloten van die auto staat mij nog wel bij, daar het praatje de ronde deed dat die man pas enkele weken bij Daf werkte en kort erna weer weg ging. Maar of het waar is weet alleen de heer Swinkels.


Datum: 06-07-2009
Naam: Wibo Pieters img

Deze foto zal van 1965 zijn, want de tentoongestelde auto is een Daffodil van het type 32. Die kwam in September 1965 op de markt. Tegen de achterwand staat het borstbeeld van Hub van Doorne dat hij bij gelegenheid van zijn 65ste verjaardag kreeg. In de linker achterhoek staat een variomatic opgesteld zodat de werking daarvan bekeken kan worden.


Datum: 07-07-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

In die hal heb ik veel gezeten, wekelijks op donderdagochtend, begin jaren zeventig. Meteen rechts in de hoek bij de hoofdingang.
Een soort spreekuur op lokatie vanuit de VGCN, particuliere ziektekostenverzekering, als bovenbouw verzekering ondergebracht bij het Algemeen Ziekenfonds voor Eindhoven en Omgeving., het AZEO.
Ik nam daar wekelijks nota's in van DAF-verzekerden en gaf inlichtingen . DAF had bij de VGCN een zgn collectieve verzekering lopen, wat voordeliger was in premie.


Datum: 07-07-2009
Naam: Wil van Hout img

Als je buiten Daf iets moest doen kon je de deur in lopen en meteen rechts centjes halen. Daar zat n.l. de kassier. En links af waren enkele spreekkamers voor als je eventueel een leverancier op bezoek had. En daar achter een aantal dames, de zogenaamde typkamer. Rechts de trap of de lift naar boven. Kon je mooi van de gelegenheid gebruik maken een hapje te eten in de Dafetaria of Brabantse koffiekamer, alles Brabants bont! Ging je in het trappenhuis naar beneden, kwam je vroeger bij de grote kluis waar de waardevolle spullen opgeslagen waren, of misschien nu nog steeds. En tot slot; de fotograaf staat voor de filmzaal, de directiekamer en de Raad van Bestuur was nog en beetje hoger.


Datum: 29-01-2013
Naam: Marion Bertens img

Ook mijn vader heeft een Daf gewonnen met de jubileum-loterij 40 jaar Daf.
Het was op 30 maart (volgensmij)1968 !De prijswinnaars waren 4 Eindhovenaren en een Belg.Het krantenknipsel heb ik nog steeds in bezit. Mijn vader was Piet Peters