Fotonr.: 20323
Bijdrager DAF-museum
Locatie 1.:Stratum |214 Tuindorp |Burghplein
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Overig DAF

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

DAF-orkestje

Beschrijving .
Geplaatst op 19-06-2009

Reacties

Datum: 19-06-2009
Naam: Wil van Hout img

Met de trekkast is Piet van Beers uit de Heemskerkstraat Woensel. Volgens dat ik mij kan herinneren is de drummer van Beek uit de Frans Halsstraat Tongelre. De leider van het orkest was Flip van Glabeek.


Datum: 19-06-2009
Naam: Hans Strootman img

Mijn buurjongen Ben Teller in de Edelweisstraat drumde in de jaren 60 ook in dat orkest. Hij speelde tevens accordeon. De hele fam. Teller werkte bij de DAF. Vader Louis behoorde bij de eerste werknemers van de fabriek.


Datum: 18-08-2010
Naam: Amalia Maas-Megens img

Ik kan me ook nog herinneren dat Nico van Gijzel achter het drumstel zat. Ik weet niet meer welk jaar. Groetjes Amalia Maas -Megens


Datum: 18-08-2010
Naam: Wil van Hout img

Ik ken de Tellers allemaal, van Brandweerman tot Beheerder van de giettuin,maar door de wisseling van de bezetting is het moeilijk aan te geven wie, wie is in welke periode. Er was nogal verloop door de verandering van werkgever. Misschien dat de foto nog een keer in zijn geheel geplaatst kan worden? Van Beek uit Tongelre had al heel vroeg een kaal hoofd. De gebroeders van Glabeek waren heel muzikaal en daar dreef het hele orkest op. Piet van Beers was een natuurtalent die ik reeds op mijn 10e jaar heb zien spelen.