Fotonr.: 19932
Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 2005
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Veldmaarschalk Montgomerylaan
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Frits Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Uitvaart Frits Philips (1)

Beschrijving De uitvaart van Frits Philips, een unieke Eindhovenaar, hier vastgelegd op de Veldmaarschalk Montgomerylaan.
Geplaatst op 16-05-2009

Reacties

Datum: 17-05-2009
Naam: Hans Strootman img

Bijzonder mens , waarmee ik lang contact gehad heb door de adoptie van onze school van het Philipsmonument in Strijp, waarbij jaarlijks een plechtigheid gehouden werd en Frits Philips tot op hoge leeftijd aanwezig was. Zijn, vaak in smakelijk Brabants dialect gehouden, toespraak was daarbij een hoogtepunt. Oud-leerlingen die het hebben meegemaakt, vergeten dat nooit meer.
Als ik die koets zie, moet ik weer aan de firma Oosterbosch aan de Leenderweg denken . Het maakte een griezelige indruk voor een klein kind die dampende paarden met die kleden. "Doodeng"; inderdaad! Door deze foto weer even teruggeworpen naar de jeugd van de jaren 50. Wanneer er in de straat iemand overleed, was de hele buurt er bij betrokken. Verhuisd werd er nog niet veel; men kende elkaar daardoor ook vaak lang. Met name als er een kind overleed, heerste er verdriet alom, maar ook als de vader of moeder van een vaak groot gezin veel te vroeg stierf, maakte dat de hele buurt stil. Veel indruk maakte eveneens de "aanzegger" die zijn verhaal ook tegen jou als kind prevelde als je toevallig opendeed. Straatgenoten die bij de uitvaart betrokken werden, hun kinderen die bij Pater Smulders de mis zongen. De lange, stoet, die richting Tivolikerkhof trok. De wijken waren nog dorpen die mensen lieten delen in vreugde en verdriet. Er is veel veranderd; soms heb je geen idee wie er woont, door de vele wisselingen, door andere, zakelijkere omgang, enz. Het was goed om via deze foto weer even aan die tijd te denken, met name omdat het de uitvaart betreft van een man die bij leven als geen ander zijn medemens heeft opgezocht.


Datum: 19-05-2009
Naam: LĂ©onie van der Velden img

Ik stond net buiten het "Frits Philips"muziekcentrum, waar de herdenkingsdienst plaats vond. Ik vond de stoet erg indrukwekkend. Wat mij verbaasde is dat toen de koets met de kist begon te rijden dat mensen spontaan begonnen te klappen en hun roos ( deze werden uitgedeeld) op de koets gooide. Ik heb dit toen ook gedaan. Ik vond "meneer Frits" een geweldige man. Mijn ouders hebben het voorrecht gehad om hem ook in het echt te ontmoeten. Een lieve, humoristische en intelligente man.