Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

O.L.Vrouwe van Altijddurende Bijstand (3)

Beschrijving Deze foto hoort bij 14440. Hier zie je de school duidelijk op staan.
Geplaatst op 02-05-2009

Reacties

Datum: 12-08-2013
Naam: Corjan van der Peet img

Het betreft de meisjesschool. De kleuterschool (St Bernadette) lag er achter, aan de Oude Torenstraat. Iets verder weer, linksaf, de jongensschool. Van het kerkelijk complex aan wat nu de rondweg is, staat enkel nog een fragment van de meisjesschool overeind. De jongensschool is ook nog terug te vinden, meen ik. Van de kleuterschool is niets meer over.


Datum: 04-07-2014
Naam: Renate img

Op dit moment zijn ze de school aan het verbouwen/aanpassen tot woonunits voor studenten! De buitenkant blijft zoals hij is, en ook binnen blijft het bestaande trappenhuis ongewijzigd! De scheidingsmuur tussen kerk en school gaat wel een stukje verplaatst worden!
<<< Renate, mogen we ook je achternaam weten? (Red.) >>>


Datum: 12-10-2014
Naam: Yara Francken img

Beste allemaal, Ik woon nu in de school! Het is erg mooi gerenoveerd. Alles binnen is nieuw, maar de gangen zijn inderdaad intact gebleven, en de raamkozijnen bijvoorbeeld.


Datum: 13-10-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Woonunits voor studenten, appartementen voor setjes of gezinnen, helemaal perfect. Zo zijn ze ook bezig om het schoolgebouw van de Nutschool aan de Akkerstraat een woonbestemming te geven. Bij de jongensschool aan de Ploegstraat is dat al vele jaren geleden gebeurd. Kijk eens naar het oude St. Joriscollege.
Veel van de gebouwen hebben een monumentenstatus bereikt en blijven met een relatief kleine ingreep nog lang bewaard voor het nageslacht.


Datum: 26-10-2014
Naam: Renate Gerritsen img

Nu een reactie met achternaam!
De school ziet er echt gaaf uit, prettig dat het bewoond is! Ik kijk op de achterkant vh pand! Ben benieuwd wanneer er iets met het grote stuk braakliggend terrein gaat gebeuren en het parkeerterrein naast de school!