Fotonr.: 19397
Bijdrager Tini van Rooij
Jaar: 1965
Locatie 1.:Stratum |216 Bloemenplein |Leenderweg
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Auto Keizer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Auto Keizer aan de Leenderweg.

Beschrijving Aan de overkant van de Leenderweg Garage Keizer. Hier is Keizer begonnen. Aan de Leenderweg, komend vanuit het centrum aan de rechterkant. Zie ook de commentaren bij foto 11038. Met dank aan Wilma Broekman-Erhardt.
Geplaatst op 03-04-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 03-04-2009
Naam: Co de Weerd img

In dit pand heeft vroeger een stalhouderij gezeten, trouw en begrafeniskoetsen. Ik ging daar altijd kijken rond 1962 als we naar het stadswandelpark gingen. Ze waren op woensdagmiddag altijd de koetsen aan het poetsen.


Datum: 03-04-2009
Naam: Wil van Hout img

Is dit dan de plaats waar Oosterbosch heeft gewoond? De koetsen hebben geruime tijd door Eindhoven gereden. Een van de koetsiers was Van Zweden.


Datum: 03-04-2009
Naam: Co de Weerd img

Ja, die naam was het.


Datum: 25-10-2009
Naam: Fred Broekman img

Op deze foto zie je aan de overkant de garage van Anton Keijzer, MAAR je ziet hier ook mijn schoonmoeder  juist instappen bij mijn schoonvader, precies bij hun voor de deur. Zie commentaar bij foto 11038


Datum: 21-02-2010
Naam: ATB Rooijakkers img

Zat Auto Keizer niet eerst aan de linkerkant vanuit de stad gezien (op de hoek voor de Plaza)? Ik meen me te herinneren dat daar ook diverse Iso's en Monteverdi's in de showroom hebben gestaan. Momenteel zit er geloof ik een kapperswinkel of een dierenwinkel in.


Datum: 21-02-2010
Naam: Fred Broekman img

Beste ATB Rooijakkers, daar op de hoek zat voorheen een NSU-dealer. Anton Keizer is begonnen in het winkeltje links van de plek (plaats) met gravel die voor de koetsen (Oosterbosch) en tenten firma's (Aarts) was aangelegd, tegenover de drukkerij annex kantoorboekhandel van mijn schoonouders Drukkerij /kantoorboekhandel Erhardt. Later heeft hij het daar uitgebreid en nog later is hij aan de overkant in het pand van Jonkers verder gegaan, naast de drukkerij, waar nu Kwikfit in zit.


Datum: 21-02-2010
Naam: ATB Rooijakkers img

Hallo Hr. Broekman, Weer wat geleerd. Ik was nog vrij jong begin jaren 70 en ik dacht dat ik destijds wel eens een exotische auto daar in het pand heb zien staan. Ik weet wel dat later op de hoek surf-sport-zuid heeft gezeten (daar kocht ik mijn eerste skate-board, hahaha) en dat zij daarna in het pand van Keizer zijn getrokken.


Datum: 21-02-2010
Naam: Ton Kessels img

Hier heeft ook nog garage Staals gezeten.


Datum: 24-09-2010
Naam: Tiny Verhoeven img

Garage Staals zat verderop op de Leenderweg, buiten de rondweg.


Datum: 15-04-2011
Naam: Nico Karssen img

Hier heb ik als "hulp" monteur gewerkt vanaf 1966. Toen werkten er Toon en Henny. Vaste gasten waren Fredje, Rens en Bert. Later ook Hans, een geweldig goede monteur en fijne vent, die achter de Stadsschouwburg in zijn groene Porsche 356 verongelukt is. Anton haalde veel exclusieve auto's op bij Auto Becker in Duitsland. Later naar de overkant verhuisd, wat nu de KwikFit is en weer later naar het oude Renault-pand op de rondweg dat er nu nog steeds staat. Prachtige tijd gehad waar ik nu nog steeds met veel plezier aan terugdenk.


Datum: 24-12-2012
Naam: Toon van Aarle img

Ik ben die Toon. Ik heb van september 1966 tot september 1968 daar gewerkt. Veelal heb ik daar met Hans van den Boomen (Alfa Romeo) gewerkt. In die tijd had Anton Keizer veel contact met Toine Hezemans en diverse andere autocoureurs. Het was fantastisch om als 21-jarige in de duurdere en snelle auto's te mogen rijden en sleutelen. In die tijd stond er tegenover garage Keizer een Ema-garage van Luibregts uit Valkenswaard en een benzinepomp. Ik heb daar mijn huidige vrouw ontmoet. De genoemde Hans is echter niet verongelukt, want ik zie hem nog regelmatig.


Datum: 12-01-2013
Naam: Hans van Summeren img

Beste Nico Karssen en Toon van Aarle. De genoemde Hans is Hans Krom. Hij is helaas verongelukt met zijn Porsche 356. Hans Krom werkte begin jaren '70 bij Keizer.


Datum: 06-05-2013
Naam: Leo van de Werf img

In het pand van Keizer zat voorheen Tonnie Oosterbos met hun taxi's en begrafenisauto's en paard en kar. Rechts naast Oosterbos zat lakspuiterij Balak, later verhuisd naar Aalst.


Datum: 07-05-2013
Naam: Johan Vervest img

Rechts naast het pand van Oosterbos zat rond 1970 een tentenmaker. Ik weet echter de naam niet meer.


Datum: 07-05-2013
Naam: Tini van Rooij img

Dat zal Van de Werf geweest zijn Johan, als ik hierboven de reactie zie van Leo.


Datum: 07-05-2013
Naam: Leo van de Werf img

In de jaren 50 zat rechts van Oosterbosch wel degelijk lakspuiterij Balak. Veel speciaalwerk, vooral in medische apparatuur en mijn vader, Arie v.d. Werf, was daar cheflakspuiter. In de jaren 60 zijn zij toen verhuisd naar Aalst omdat zij toen te groot werden en ook veel zandstraal- en groter spuitwerk gingen doen. Vooral lantaarnpalen en voor de ANWB de masten voor de wegwijzers en daar was het pand op de Leenderweg veel te klein voor. Tini, de tentenmakerij van daarna werd met 2 FF's geschreven.


Datum: 07-05-2013
Naam: Leo van de Werf img

ik weet het niet meer zeker, maar ik dacht zeilenmaker Koolen.


Datum: 09-05-2013
Naam: Gerard de Beurs img

Grote kans dat de lichtmasten in de Kempen en Peel door de Balak gespoten/geschilderd zijn. De firma Nolte liet veel van zijn masten daar bewerken.


Datum: 09-05-2013
Naam: Tini van Rooij img

En niet alleen lichtmasten Gerard. Eigenlijk alle spuit- en schilderwerk, schakelkasten, noodverlichtingsapparaten, wegwijzers enz. Balak was zo'n beetje hofleverancier. Zij zaten later in Waalre.


Datum: 09-05-2013
Naam: Johan Vervest img

Tegenwoordig in België.


Datum: 21-09-2014
Naam: evert de koning img

Beste lezers. ik ben oudste zoon (67 jaar) van Floor de Koning uit Heeze. Wegenbouwer.Vader Floor kwam met regelmaat op bezoek bij Anton Keizer. Anton zijn vader zat in het verzet en werkte samen met de verzetsgroep van de geboeders De Koning met de naam verzetsgroep Het Huisven uit Heeze. Ons vader, toen 16 jaar, werd op 14 mei 1944 samen met zijn vier broers en zwager van Heijst en Reinder Keizer gearresteerd. Alleen vader Floor overleefde het. De anderen werden gefusilleerd. De broer van Anton
Reinder jr is al jaren op zoek naar informatie over de rol van zijn vader in deze verzetsgroep.
Vraag aan de lezers: Kent iemand het verhaal dat hierboven is beschreven? Ik zou graag in contact komen met mensen die meer weten van deze ontmoetingen. Op zijn sterfbed heeft ons vader zijn hart uitgestort bij Anton over wat er precies is gebeurd in het verzet. Wij weten pas sinds kort dat dit heeft plaatsgevonden. Ons vader sprak nooit over de oorlog, zoals zo velen. Dank vast voor het lezen.


Datum: 04-11-2016
Naam: Rody Bal img

Aan het bord te zien was garage Keizer ook dealer/leverancier van TVR, Engelse sportauto's die in kleine oplages worden gemaakt (nog steeds). Iemand die daar meer vanaf weet?