Fotonr.: 18787
Bijdrager Tini van Rooij
Jaar: 1933
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Bleekstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Installatie- / Technische Bedrijven |Nolte / Stork / Strukton WorkSphere

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Werkplaats Nolte

Beschrijving In de werkplaats van Nolte aan de Bleekstraat. Links H. Kunen, rechts J.F.A. Calame bedrijfsleider. Een werkplaats was een must voor de installateur. Schakelborden en dergelijke kon je niet kopen, die moest je zelf maken. Met dank aan P. Calame.
Geplaatst op 10-02-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 10-01-2010
Naam: Gerard de Beurs img

Altijd een zeer sociaal bedrijf geweest, ook al werkte daar de laatste jaren bijna 1200 medewerkers. Als je goed was voor je werk, waren de heren Nolte's ook goed voor jou. Je kunt (onder de werkbank) zien dat er ook aan privé dingen gewerkt mocht worden. Driewielertje van een van de werknemers.


Datum: 10-01-2010
Naam: Wil van Hout img

In de 50er jaren van de vorige eeuw mocht er in de werkplaats op Daf 1 ook op Zaterdagmiddag na 13.00 uur "vur oeweige" gewerkt worden. Je kreeg dan een blauwe werkkaart, waar je het gebruikte materiaal en de eventuele laselectrode moest verantwoorden. Ik heb er een keer een echte auto gemaakt voor de kinderen. Hij was echter zo zwaar uitgevallen dat het een levensbedreigende bedoening geworden was. Na het slopen van de wielen heb ik hem maar gewoon in de tuin gezet waar het plezier er niet minder om werd. Jaren hebben de kinderen er nog mee gespeeld.


Datum: 17-12-2011
Naam: Jacky img

Wat Gerard schrijft klopt. Toen ik in 1969 bij Nolte begon zat ik bij de padvinderij en hadden een blokhut waar geen elektriciteit aanwezig was. Ik heb toen aan meneer Coen Nolte gevraagd of we dat wel konden krijgen en na wat bellen werd er elektriciteit aangelegd. Hoe sociaal het bedrijf was? De rekening moet nu nog komen. Zo ging dat in die tijd. Een prachtbedrijf.


Datum: 12-02-2012
Naam: wim img

Beste Jack, welke blokhut was dat , die van het Iristerrein?


Datum: 13-02-2012
Naam: Jacky img

Beste Wim, het is niet de blokhut uit de Iriswijk. het was een blokhut in de Engelse tuin, maar deze is helaas afgebroken, omdat er plaats gemaakt moest worden voor de randweg Eindhoven. Er stonden toen een stuk of vijf onderkomens van de padvinderij in de Engelse tuin en zijn allemaal weg. Later is er een blokhut teruggekomen voor alle gefuseerde groepen onder de naam "Scouting Stratum".