Bijdrager Nico Vogels
Locatie 1.:Gestel |726 Gennep |Genneperweg
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Boerderijen-Gestel |Genneperweg
Reacties
Naam: Hans Strootman
Hier bezorgde ik in de jaren 60 de laatste krant van mijn krantenwijk Gestel G, die, nadat je de kranten gehaald had bij het ED aan de Paradijslaan, begon bij de kleine huisjes aan de Gestelsestraat/ Ploegstraat en via het klooster aan de St Claralaan hier eindigde.(vaak met een kop koffie bij fam. Van Schooten, waarvan zoon Simon later collega op de GSG zou worden) Dan over het Tongelreeppad naar huis in de Edelweisstraat, snel wat eten en doorfietsen naar de Nutskweekschool aan de Parklaan. Vaak aan het einde van de dag weer terug, want je moest in die tijd ook geld ophalen:54 cent vooor de weekabonnementen! Goed tellen, want wat je tekort kwam werd van je weekloon (15 gulden) afgetrokken! Het afrekenen gebeurde op zaterdagochtend bij dhr Verberne in de Pastoor Petersstraat. Dan met de zaterdagkranten die je over had naar pa Koelewijn aan de Heezerweg, die er de vis mee inpakte en je op die manier aan een extra centje hielp. Je fietste je suf in weer en wind, maar kilometers telde je niet in die tijd. Je moest niet flauw zijn , vond mijn vader, hij had het in zijn jeugd veel harder te halen gehad en wij waren maar verwend.
Met gemengde gevoelens zag ik later mijn zoon de krant rondbrengen. Geen rit naar het ED, de aflegplaats was in de wijk zelf; geen geld ophalen,een riante vergoeding, kleedgeld, enz, enz. Af en toe mopperde hij, als hij er 's morgens uit moest, maar dan zei ik dat hij niet flauw moest zijn, want ik had het ........! !
Naam: Martin Swinkels
Mijn vader Wim Swinkels heeft in een ver verleden ook de kranten bezorgd. Volgens mij in de "kauw erpelbuurt" (omgeving Helmerslaan).Zeker in de vijftiger jaren,en waarschijnlijk ook daarvoor nog en erna tot hij wegens zijn gezondheid in de binnendienst terecht kwam in de loodsmelterij
Naam: Hans Strootman
Die straten had ik ook, Martin, met in de Guido Gezellestraat een"vrijgezellenhuis", zoals dat in de volksmond genoemd werd. Lastige wijk met veel tuintjes. Die 'kauw erpelbuurt" merkte ik met het ophalen van het geld van de kwartaalabonnementen. Een keer zag ik de dame des huizes wegschieten en vertelde het dienstmeisje even later dat mevrouw niet thuis was en zij geen geld had. Maar er waren er ook die royaal wat extra gaven. Vergeet nooit dat ik bij Van Kemenade, de wethouder, die in de Helmerslaan woonde, een tientje kreeg met oud en nieuw. Driekwart weekloon!!