Fotonr.: 17296
Bijdrager Agnes Lotens-Klerkx
Jaar: 1954
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Tongelresestraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Houtindustrie / Houthandel |Picus / J BrĂ¼ning & Zoon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Picus in beeld (10)

Beschrijving Het laboratorium.
Geplaatst op 03-10-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-09-2016
Naam: Willem Knibbeler img

Ik heb een paar jaren op het laboratorium gewerkt met meneer De Ruiter en meneer Van Dam. Dit was in de zestiger jaren. In de avonduren studeerde ik scheikunde aan de HTS en zodoende kon ik zien hoe ouderwets het laboratorium eigenlijk was. Echt een overblijfsel van de tijd onmiddelijk na de oorlog.
Ik woon nu al 35 jaar in New Zealand maar geniet nog steeds van foto's 'van de Picus'. Ook herinner ik me nog verschillende namen uit mijn tijd, zoals de heren Liefhebber, Hempenius en Stuurman.


Datum: 09-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden img

Ja Willem, ik kan mij de heer De Ruijter nog goed herinneren. Altijd witte jas aan. Testen, o.a. triplexmonsters op WBP (Water Boiled Proof, minimaal 24 ondergedompeld in water). In mijn tijd als loopjongen bracht ik regelmatig vakbladen naar het lab. Als je die lange eindeloze trap naar boven liep, kwam je bij het magazijn en de technische inkoop waar de heer Wolf de baas was en Jan Sebrechts zijn assistent.


Datum: 09-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden img

Een toevoeging over de heer Van Dam. Hij was bedrijfsleider en had met alles wat in de fabriek gebeurde de leiding. Overigens is het met hem slecht gegaan. Ergens in 1963/64 is hij met de heer Builtjes tijdens een zakelijke trip naar Duitsland in een ernstig ongeluk terechtgekomen, nabij Leende. Builtjes (fabrieksbaas) is daarbij om het leven gekomen en Van Dam werd blijvend invalide. Hij is na een lange revalidatie weer teruggekomen in het bedrijf, maar niet meer als bedrijfsleider. Ik kan mij de ontsteltenis die toen heerste na het bericht nog goed herinneren.