Reacties
Naam:
De groothandel in suikerwaren heette Snijers.
Naam: Antoon de Lepper
Direct rechts naast het pand van Alphons Custers foto 484 zat destijds het hoofdbureau van het Expeditiebedrijf Versfelt & Co, bevrachtingscentrale door Nederland
Geldropscheweg 18b met vestigingen in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam, e.e.a. volgens een artikel in Het Leven geïllustreerd van zaterdag 12 augustus 1939 (met dank aan mevr. Versfelt uit Nederweert).
Naam: Marijke de Groot-Thijssen
Ton, ik denk dat je gelijk hebt want als ik verder kijk zie ik volgens mij op het hoekje het restaurant The Touch of India en dat restaurant bestaat vanaf 1989. Het mooie gedecoreerde pand ernaast is lang in gebruik geweest door Louis Verheggen, automaterialen. Zij zijn verhuisd naar de Ruijsdaelbaan maar ik weet niet meer precies wanneer.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Inderdaad Hertog Hendrik op de hoek. Het is ook een Chinees restaurant geweest. Wij gingen daar regelmatig op zondag met mijn schoonmoeder, als ze het café had gesloten (café Jo Sauter), op zondag eten. De naam van de Chinees weet ik niet meer. Hier was het café, met de veranda, al De Bierelier.
Naam: Wim Roxs
Jazeker, Sjef, op die hoek (Hertogstraat / Korte Geldropseweg) was er een tijd lang ook een Chinees, maar ook ik kan me de naam niet meer herinneren. Wij hebben 20 jaar schuin tegenover dat restaurant gewoond en gewerkt (hotel De Ridder), en wij gingen er wel eens eten, en maakten ook gebruik van afhaalmenu's. Nadien werd het een India restaurant.
Naam: Henricus de Vries
Geldropseweg nr. 24, café Hertog Hendrik/café Janssen, de man met de struma-nek, daarnaast op nr 18 zat een herenkapsalon, en dan op nr. 20 Eduard Creemers, die later werd overgenomen door zijn compagnon Louis Verheggen, (het pand met de beelden van Louis van Eck). Dan hadden we Lodewijks Woninginrichting, later Jan Gast automaterialen, en weer later Van Duivenboden. Zoetwarengroothandel Snijders, en dan café Jo Sauter, later de Bierelier.