Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1927
Locatie 1.:Strijp |612 Philipsdorp |St Antoniusstraat
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Strijp, St Antonius
Cadeau Pastoor Pulskens
Reacties
Naam: Sjef van Eijk
In de collectie bidprentjes van de stichting Eindhoven in Beeld trof ik ook een prentje aan van deze priester.
Priester gewijd op 24 mei 1902, daarna kapelaan in Tilburg en Helmond, directeur aan het Groot Seminarie te Haaren en daarna de eerste pastoor van de St.Antonius van Padua kerk per 28 feb. 1919.
Hij werd eervol ontslagen op 31 aug. 1953 en overleed op 2 mei 1957 in het St. Liduinagesticht te Schijndel.
(De collectie bidprentjes kunt U via deze link doorzoeken : http://www.eindhoveninbeeld.com/UserFiles/files/Overzichten/Bidprentjes/Bidprentjes%20EiB.pdf
Aanvullingen voor de collectie altijd welkom !
Naam: Hans van Melis
Philipsdorp: de kerk van de H. Antonius van Padua en O.L.V. Onbevlekt Ontvangen. Uit het boekje dat bij het 25-jarig bestaan werd uitgegeven bleek dat men nauwelijks wist wie de schenker van het bedrag was. Er is hier sprake van "een legaat van de Rotterdamse notaris Greven". Architect was J.H.H. Groenendael (1868-1941) uit Maastricht. De bisschop van Den Bosch, Mgr. Wilhelmus van de Ven, kende uit de "Kerkbouw-Stichting" f 80.000,-- toe ter dekking van de eerste grond- en bouwkosten. Verder kreeg het kerkbestuur nog tien jaar lang f 1000,-- per jaar voor de te betalen rente van de aangegane leningen. De bouwpastoor Peter Pulkens geboren 10-5-1877 in Berkel Enschot had als naam van zijn kerk liever "O.L.V. Onbevlekt Ontvangen", daarom de dubbele naam. De kerk van de H. Antonius van Padua en O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in gebruik genomen op 28-2-1919. De in 1927 namens de katholieke metaalbewerkersbond St. Eloy aangeboden kruiswegstatie komt uit het atelier van Zimmerman en Wijnhoven, Stratumseind 36, Eindhoven.