Fotonr.: 16803
Bijdrager Marienella Meulensteen
Jaar: 1964
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Strijp, St Trudo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kapelaan De Jonge

Beschrijving Kapelaan De Jonge van de St. Trudoparochie was erg geliefd door de Strijpenaren. Het was een heel aardige en medelevende man. Hij gaf godsdienstles op de lagere school en wist het heel spannend te brengen, hij ging op huisbezoek, hij heeft de Kabouters zelfs op kamp bezocht. Ik weet dat het erg betreurd werd toen hij in 1962 naar Best verhuisde om bouwpastoor te worden. Hij is veel te jong overleden.
Geplaatst op 22-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 22-08-2008
Naam: Hennie de Groot img

Deze kapelaan kon iedereen in de klas boeien. Hij kon niet alleen prachtig vertellen, maar ik kan me herinneren dat hij heel vaak begon het schoolbord vol te tekenen met zoals hij het noemde: 'Het beloofde land'. Hij had zelf speciale kleurkrijtjes bij zich. Ik weet nog dat meester Leijten daar bijzonder jaloers op was.


Datum: 27-08-2008
Naam: Ad Louwers img

Inderdaad een memorabel mens, kapelaan De Jonge. Wij vonden het allemaal erg jammer, dat hij bouwpastoor werd van de Lidwinakerk in Best. De voltooiing daarvan heeft hj zelf helaas niet meer mogen meemaken. Als ik me goed herinner, was hij ook aalmoezenier van de verkenners en de welpen, die hun honk hadden in de Kerkakkerstraat.


Datum: 23-07-2013
Naam: Marianna van Gemert-Satters img

Als klein meisje van 8 jaar kan ik me herinneren dat kapelaan De Jonge heel veel tijd doorbracht in de speeltuin in de Schoenerstraat als de school uit was en hij aandacht aan de jongeren wilde geven. Met bidprentjes die hij rijkelijk uitdeelde vertelde hij dan de verhalen die er bij hoorden. I live now in Canada already for 30 years but when I saw this picture a lot of memories returned. I truly loved the man for his goodness he was the real thing.