Fotonr.: 16531
Jaar: 1937
Locatie 1.:Strijp |612 Philipsdorp |Frederiklaan
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |ETOS |Overig ETOS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Etos ledenwerfactie

Beschrijving Op het trainingsveld van PSV, tussen het stadion en de Philipsspeeltuin, werd met ballonnen een ledenwerfactie gehouden. Mijn opa, Willem Duijts, draagt mijn moeder, Lies Duijts, hier op de arm.
Geplaatst op 04-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-10-2008
Naam: Henk den Exter img

De ETOS was een onderneming gestart door de firma Philips, zodat het eigen personeel met flinke korting kon inkopen. Men moest de kassabonnen sparen en deze op het einde van het jaar inleveren, men kreeg dan na een paar weken 8% korting gestort op hun rekening. ETOS betekende Eendracht, Toewijding, Onderlinge Samenwerking. Er waren later zelfs Etoszaken in Nuenen, Geldrop, Waalre.


Datum: 22-10-2008
Naam: Henk den Exter img

Even een aanvulling. Nadien konden ook mensen die niet bij Philips werkten meedingen naar de korting van 8%. Een beetje naar het idee van de firma uit den Bosch met betere waar, 10% en snoepje van de week.


Datum: 22-10-2008
Naam: Herman Kemper img

Correctie op de inzending van Henk den Exter: de O in ETOS staat niet voor onderlinge maar, volgens mijn herinnering, voor Overleg. Telkens wanneer ik in de ETOS-slagerij op de hoek van de Mincklerstraat en de Musschenbroekstraat een boodschap deed, las ik de tekst op een bronzen plaquette die in de winkel aan of in de wand was aangebracht.