Fotonr.: 16422
Bijdrager Jan Toirkens
Jaar: 2004
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Schootsestraat
Onderwerp.: Plattegronden / Topografie |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kadasterkaart 1931 versus 2004, Schootsestraat (1)

Beschrijving Het stuk Schootsestraat tussen Acaciastraat en Vlierstraat/Friezenkampstraat is in ruim 60 jaar behoorlijk veranderd, speciaal aan de westelijke kant (de even nummers) van de straat. Maar nog altijd heeft de loop van de straat zijn oorspronkelijke vorm behouden. De vraag is voor hoe lang nog.
Geplaatst op 22-07-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-07-2008
Naam: Hennie de Groot img

Zo zie je inderdaad dat de Vlierstraat vroeger een 'doodlopende weg' was. Met een klein verbindingspaadje naar de Schootsestraat. En dat het trotoir voor de huisjes in de Schootsestraat, vlak voor de Friezenkampstraat, behoorlijk smal was.


Datum: 24-07-2008
Naam: Jan Toirkens img

De rooilijnencommissie in Eindhoven had heel wat glad te strijken in de Schootsestraat. Als voorbeeld in dit stukje straat hier zichtbaar huis nr. 106 (oud) op het bovenste plattegrondje. Dat was het huis van café Van de Ven, dat een behoorlijk stuk in de straat vooruitstak, hoek Friezenkampstraat /Schootsestraat. Onvoorstelbaar dat in de vijftiger jaren hier de stadbus nog doorheen reed en de kolonnnes Viprebussen. Soms zelfs een handvol tanks vanuit de Oirschotse kazernes. Die tanks hadden de grootste moeite om zelfs maar een flauwe bocht te maken. Mogelijk gebruikten ze het Schootsestraat-circuit om de bochtentechniek goed onder de knie te krijgen. Het knarsen van de rupswielen over de kinderkopjes kan ik me nog goed heugen. Andere huizen stonden iets terug, zoals huis nr. 100 op het bovenste kaartje. Dat huis had nog een flinke voortuin, een van de weinige huizen in de straat met een voortuin overigens.