EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15786

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Pastorieën

Onderwerp 3.:

St Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastorie Lambertuskerk

Beschrijving

De voormalige pastorie van de St. Lambertuskerk aan de Hoogstraat. In 1909 door W. te Riele Gzn. ontworpen. Opgetrokken in baksteen met twee bouwlagen onder een omlopend en met leien gedekt schilddak. De smalle, rechte vensters worden door korf- en spitsboogvormige blindnissen bekroond. Aan de rechterzijde een erkerpartij met afgeschuinde zijden en topgevels, alsmede ronde glas-in-loodvensters. In de rechterzijgevel de ingang in een spitsboogvormige portiek.
In 1993 verhuisde het bedrijf Lebesque interieur naar dit pand, zij hebben tot 2013 in dit pand gezeten. Ook deze pastorie is een monument. Zie ook foto's 20119 en 8223. (Red.)


Geplaatst op

13-10-2022

Reacties:

Datum: 25-10-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

En de Sint Lambertuskerk staat zo te zien in de steigers voor onderhoud. Maar welk onderhoud dit was weet ik niet.


Datum: 26-10-2022
Naam: Pim van Gestel  
img

Hier heeft vroeger ook een soort opvang ingezeten voor mensen met een beperking. Ik weet dit omdat ik daar wel eens met een cadeautje op bezoek ben geweest bij een bewoner. Die man had een zogeheten 27 MC zendbak met als zendnaam "de snelle ko". Wij raakten in gesprek met hem en vernamen dat hij enkele dagen later jarig zou zijn. We hebben toen met wat zendamateurs een cadeautje voor hem gekocht en zijn op verjaardagsvisite gegaan. Hij had de tranen in zijn ogen dat er iemand op zijn verjaardag kwam. Nooit meer vergeten.