EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15735

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Waagmeester

Beschrijving

Na verschillende keren te zijn genoemd hier dan een foto van waagmeester Jan Retera (zie ook foto 995) (uit de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschueren).


Geplaatst op

06-05-2008

Reacties:

Datum: 12-05-2008
Naam: Eugène Mudde  
img

Deze waagmeester was de vader van mijn moeder Maria (Martha) Huberdina Retera. Uit verhalen van haar indertijd over vroeger kwam naar voren dat hij voor zijn tijd zeer revolutionair was. Hij haalde zijn kinderen van de katholieke school en bracht ze onder op de openbare school. Ook kocht hij brood van de socialistische bakkerij Helpt elkander. Voor die tijd uniek. Het klopt dat hij indertijd ook gewoond heeft in de Vrijstraat waar men een hoeden- en pettenwinkel had.


Datum: 13-05-2008
Naam: Peer Retera  
img

Jan is mijn overgrootvader. Ik liet de foto aan mijn vader zien en zijn eerste reactie was: Ja, da isum! Met de print van deze foto was hij dan ook zeer content.
Jan is geboren op 1 februari 1867 in Woensel en overleed op 22 augustus 1942. Hij was getrouwd met Maria de Groot en ze kregen samen 12 kinderen. Eugène, waaronder jouw moeder Martha en mijn opa, Bram.


Datum: 20-05-2008
Naam: Marianne van Hasselt-Hurkmans  
img

Dit is mijn overgrootvader, Jan Retera. Veel verhalen gehoord van grootvader Piet Retera. Mooi om hem te zien en te laten zien aan mijn zes kinderen en 11 kleinkinderen.