Fotonr.: 1572
Bijdrager Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
Jaar: 1986
Locatie 1.:Stratum |212 Rochusbuurt |Tuinstraat
Onderwerp.: Gebouwen |Kazernes |Marechausseekazerne, Tuinstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Marechausseekazerne Tuinstraat. (1)

Beschrijving De voormalige Marechausseekazerne uit 1922 in de Tuinstraat. De ligging kunt u ook zien op het kaartje van foto 1571, daar met nr 11 aangegeven. (RHCe 0004113)
Geplaatst op 12-10-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-12-2005
Naam: Michel Janssen img

Dit gebouw komt me zeer bekend voor. Tijdens mijn bezoeken aan Eindhoven kwam ik regelmatig hier langs. Kan het ook zijn dat deze straat grenst aan de Rochusstraat?


Datum: 07-12-2005
Naam: Jeannette Wassink img

Deze vraag is overbodig Michel. Kijk op de genoemde foto 1571.


Datum: 07-12-2005
Naam: Kees van de Looy img

Links van het gebouw de ingang van het Romerohof, de voormalige paardenstallen nu voor kamerbewoning in gebruik.


Datum: 05-05-2006
Naam: J. Leenders img

Mijn zusje klom als kind altijd op de muurtjes en is eens met haar arm op een van de hekken terechtgekomen, de punt ging er aan de ene kant in en kwam er aan de andere kant weer uit. Nu, zo`n 45 jaar later is het nog altijd een (lelijk) litteken. Leuk detail: de Marechaussee die destijds hulp bood kwam enkele jaren daarna met zijn gezin naast ons wonen, de familie Walhout.


Datum: 08-08-2006
Naam: Jan van der Meulen

Ik herinner me dat een motormarechaussee de bocht verkeerd nam en met zijn hoofd tegen een van de poortpalen sloeg. De ambulance erbij en hij lag daar stoer met een sigaret in zijn mond zijn lot af te wachten. Dat waren nog eens kerels toentertijd!


Datum: 09-10-2007
Naam: Hans Vervoort img

Achter de kazerne bevindt zich nu nog de Romerohof. Een gezellig hofje, bewoond door mensen die er al lang wonen en erg ongelukkig zijn omdat er sloopplannen zijn aangekondigd. Het ligt immers in de bedoeling dat er vanuit de Hoefke Dwarstraat, Rochusstraat, via de Romerohof een aansluiting komt via de Blauwververij naar de St Jorislaan. We zijn met z'n allen over het project gevallen. Er wordt nu weer naar gekeken. Zo wordt de buurt wel aangetast. De huizen die er nu nog staan zijn nog niet zo oud. De kazerne zal gespaard blijven.


Datum: 23-11-2007
Naam: Frank Zuylen img

Boven de ingang van het gebouw hing het prachtige wapen van de Koninklijke Marechaussee, waarmee ik direct na de Duitse bezetting dagelijks contacten had, toen zij kantoor hielden in de villa van Mr Passtoors, waar thans hotel Cocagne staat. Herhaaldelijk ben ik met adjudant Vos naar de Duitse Bunker in Valkenswaard geweest waar de marechaussee ook zat. Deze bunker is een zeer mooi architectonisch monument dat als historisch monument herinnerent aan de Duitse bezetting evenals de Duitse Huizen in Zeelst, evenals aan de Bredalaan en enkele gebouwen in het Beatrixkamp de moeite waard zijn voor de geschiedenis te bewaren. Jammer dat de Duitse boerderijen bij het vliegveld enkele jaren geleden allen zijn gesneuveld voor Meerhoven. Eén boerderij had toch wel bewaard kunnen blijven. Het voormalige poortgebouw van het Duitse vliegveld aan de Sliffertsestraat verdient eveneens die aandacht.


Datum: 24-11-2007
Naam: Vic van Lijf img

Er wordt hierboven gesproken over enkele Duitse huizen aan de Bredalaan, volgens mij moet dat de Noord Brabantlaan zijn. De huizenrij staat richting Veldhoven voor de Welschapsedijk. Deze huizen hebben muren met een halve meter dikte, evenals de huizen die staan in het Borghoutspark (alias Peter Zuid) in Zeelst.


Datum: 24-11-2007
Naam: Vic van Lijf img

Begin jaren zestig woonde hier de familie van 't Hullenaar. Ik heb enkele jaren bij Frans van 't Hullenaar in de klas gezeten, op het Gymnasium Augustinianum, en kwam zodoende ook wel eens bij de familie over de vloer.