EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15699

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Blob

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Blob op de Emmasingel

Beschrijving

De Blob op de Emmasingel, gezien vanaf de Lichttoren. De Blob, uit 2010, is ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas, de naam staat voor Binary Large OBject en verwijst tevens naar de film The Blob uit 1958 waarin een amoebe-achtig ruimtewezen de aarde aanvalt. Blob-architectuur is een aparte architectuurstroming, o.a. het Guggenheimmuseum in Bilbao en het Swiss Re Building in London (beter bekend als The Gherkin oftewel de Augurk) zijn hier voorbeelden van.
De meningen over de Blob lopen uiteen: de één vindt het verschrikkelijk, de ander vindt het prachtig en gedurfd. Feit is wel dat het gebouw door de jaren heen enkele prestigieuze architectuurprijzen heeft gewonnen en een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad is geworden.


Geplaatst op

18-01-2023

Reacties:

Datum: 18-01-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Het Engelse woord blob heeft meerdere betekenissen, maar zoals ik vorig jaar (april 2022) bij foto 38053 heb geschreven, is de gegeven betekenis "Binary Large OBject" volkomen flauwekul en ontsproten aan waarschijnlijk een hallucinante fantasie! Weet je wat, we gebruiken de term Binary en dan klinkt het meteen modern! Onzin, dus. Ik blijf erbij: voor mij is de betekenis van deze Blob: een "vormeloze klodder"...... (excuus aan degenen die het wel mooi vinden...)


Datum: 20-01-2023
Naam: P R F van der Cingel  
img

Ja Eric, ik heb het ook al een keer eerder verteld. Blob is een gewoon Engels woord en betekent o.a. bult(je). Het woord binary bestaat ook, maar dat heeft dan altijd betrekking op iets dat uit twee delen of elementen bestaat en ik zou niet weten waar dat terug te vinden is in de blob op de foto.