Fotonr.: 15505
Bijdrager Kees van der Hoeven
Jaar: 2008
Onderwerp.: Bestuurlijk Eindhoven |Burgemeester en Wethouders |B&W Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Burgemeester Van Gijzel

Beschrijving Rob van Gijzel, Eindhoven, 29 juni 1954. Van 1989-2001 lid Tweede Kamer voor de PvdA. Op 7 april 2008 geïnstalleerd als burgemeester.
Geplaatst op 06-04-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-04-2008
Naam: Hans Strootman img

Historische foto: burgemeester Van Gijzel al voor zijn beëdiging met ambtsketen! Alle gekheid op een stokje, waar het mij om gaat, met name voor een site die toch ook een beetje voor het volgende geslacht is gemaakt, is dat er wel wat meer informatie over een burgemeester, die nota bene geboren en getogen is in Eindhoven, mag worden gegeven. Bij zijn voorganger, waarnemend burgemeester Braks, die er zeven maanden gezeten heeft, staat wel allerlei informatie.


Datum: 08-04-2008
Naam: Tini van Rooij img

Beste Hans, Eindhoven-in-beeld wordt gemaakt door de bezoekers. Deze foto, al of niet voortijdig geplaatst, is geplaatst door een bezoeker van deze site. En als er iemand meer informatie wil plaatsen, graag. Dus Hans, ga je gang.


Datum: 08-04-2008
Naam: Hans Strootman img

Ik pak de handschoen op, Tini! Rob van Gijzel heeft een veelzijdige carrière achter de rug. Van oorsprong opgeleid als onderwijzer. Hij kreeg al vroeg politieke belangstelling. Als internationaal secretaris van de Jonge Socialisten, persmedewerker van het Europees Parlement en met het voorzitterschap van de fractiecommissie Buitenlandse Zaken deed hij ruime mondiale ervaring op. Bij de meeste Nederlanders is hij echter vooral bekend door zijn rol als kritisch kamerlid in de bouwfraude en bij de Bijlmerramp. Ook de belangstelling voor mensenrechten vormde een vaste pijler in zijn politieke loopbaan. Na het verlaten van de politiek werd hij in 2003 mede-eigenaar en zakelijk leider van een adviesbureau. Van Gijzel is afkomstig uit het stadsdeel Stratum, uit een socialistisch nest. Zijn grootvader zat voor de PvdA in de Eindhovense gemeenteraad en zijn vader was een alom gerespecteerd journalist van het dagblad Het Vrije Volk.