Bijdrager Gemeente Eindhoven
Jaar: 1967
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Broekseweg*
Onderwerp.: Horeca |Cafés |Woensel, Molenzicht / Lam v.d. Heuvel
Café Molenzicht.
Beschrijving | Huisnr 245; café Molenzicht. Molenzicht ? Waar lag dit cafe dan ? (RHCe 0002921) |
---|---|
Geplaatst op | 09-10-2005 |
Reacties
Naam: Anne Troost
Dit cafe lag aan de Broekseweg 245 is te controleren bij het Atlantis. Dat het Molenzicht heet kan komen dat het vroeger op de molen keek van of de molen op de VLokhovenseweg of de molen op de Oude Torenstraat van beide molens zijn er afbeeldingen bij Atlantis te zien. Trouwens Eindhoven had behalve deze twee en de molen in Acht vroeger nog een molen deze stond in de buurt van het Elzentpark
Naam: Hans van Melis
De oneven nummers van de Broekseweg lagen vanaf Eindhoven gezien links. 245 lag ongeveer tegenover de Brugstraat of de Columbusstraat en keek uit op het oosten. (De snuffelzolder foto 2127 had huisnummer 255.) Afgezien van de kompasrichting noord voor Vlokhoven en nnw voor de Oude Torenstraat lagen de windmolens te ver weg. En of de watermolen niet achter wat bebouwing schuilging?
Naam: Frans Baats
Als ik me niet vergis is dit het cafe van v/d heuvel met danszaal erachter. Ook werden er dahliatentoonstellingen gehouden. Verder vertrokken vroeger de wandelclubs ook vanaf dit punt. Drie cafe's op een punt, cafe grootbroek, dijstelbloem (kantelberg) en cafe v/d/heuvel.
Naam: Cor Hellings
Dat café was niet van Jantje Manders maar van zijn vader Lucas. Met de andere zoon Janus ben ik ondertussen al 57 jaar bevriend.
Links daarnaast woonde Piet Loomans met zijn schildersbedrijf, daartussenin woonde volgens mij ook een Loomans, evenals boven op het dakterras woonde (dacht ik) Bob Loomans en die was, naar ik me herinner, vrijgezel.
Naam: Anton van Kemenade.
Als reactie op Frans Baats van 07 november 2007. De aangehaalde kapper Tjeuke van Bakel moet zijn Tjeu Verbakel geboren in 1914. Mijn vader Jan van Kemenade (1914) was eveneens woonachtig op de Broekseweg. Hij en deze Tjeu Verbakel hebben samen op de lagere school gezeten en waren redelijk bevriend met elkaar.
Naam: Hennie Kerkhof
Hoi Theo, een vraagje, dat oliebrommanneke wat Tieske Tot genoemd werd, was dat Tieske die met een van Swinkels getrouwd was? Want mijn vader ging ook altijd met olie rond op de Broekseweg. Ik weet alleen niet of ze hem Tieske Tot noemden. Ikzelf ben er geboren op de Broekseweg. In 1967/68 zijn we verhuisd naar de Lijmbeekstraat tegenover het houten schooltje wat er stond bij de Zermikestraat.
Naam: Thea Keurentjes
Nee hoor, dit is café" van den Heuvel" op de Broekseweg Op de muurtjes aan beide kanten, gingen we altijd zitten kletsen. Café "Linsen" had, meen ik, een trapje voor de deur.
Naam: Toon Wernaart
Ja Frits in dat kippenhok zongen we het lied,
Tok, Tok, Tok, we zijn in't kippenhok
't is toch zo fijn om kip te zijn
Tok, Tok, Tok,
Het is wel aardig hier en maken veel plezier,
't is toch zo fijn om kip te zijn,
Tok, tok, tok, tok.
En bij Jantje Manders zaten we aan tafels op schragen.
Prachtige tijd!
Naam: Tini van Rooij
Het was geen Dijsterbloem, het was geen Dijstelbloem maar Dijsselbloem. Dit was overigens de naam van de vrouw des huizes Nelleke Dijsselbloem die met Kantelberg was getrouwd. Zie ook foto 11693.
Naam: Gerard van de Vorle
Ik heb nog wat schoolboeken uit die tijd. In een van die leesboekjes staat de jongensschool, met een stempel, in de Boomstraat vernoemd. Ik heb dat toentertijd eens nagevraagd en volgens Gerard Beekx, de schoolmeester, zou dat in de oorlogstijd geweest zijn, waar ze door de bezetting de school moesten verlaten en in de Boomstraat in een kippenhok les hebben gehad.