Fotonr.: 13778
Bijdrager Therese Sauter-Roijers
Jaar: 1957
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Geraniumstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |MAVO / (M)ULO / VMBO |H Hart MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

H. Hart Ulo, Geraniumstraat, klas 1b

Beschrijving Klasseleraar dhr. Van Lieshout, geheel rechts. De namen die ik nog weet zijn: v.l.n.r. bovenste rij, ?, Ria v.d. Linden, Ria Marcelis, José Tegelaars, Tiny Siepel, ?, ?, Marijke van Oers, ?, ?, ?, ?. Daaronder, Mechij Nillisen, ?, Rina Monten, Dirkje Nijhof, Lize van Nimwegen, Ineke Toonen, ?, ?. Op het muurtje, ?, Lonneke Verhulst. Zittend bovenste rij, ?, ?, ?, ?, Dinie Kantelberg, ?. Onderste rij, ?, ?, ?, Yvonne v.d. Berk, Hetty Roggen, ?, ?, Ans Pelt.

Met dank aan Tiny Siepel.
Geplaatst op 13-10-2007

Reacties

Datum: 15-10-2007
Naam: Wim Levens img

Die heer Van Lieshout ken ik nog van mijn lagere schooltijd. Hij was de meester van klas 4 van de Joh. Vianneyschool aan de Barrierweg in Woensel. Hij woonde dacht ik in Waalre en kwam elke dag in lederen motorpak op zijn motor naar school. Dat moet in 1954 zijn geweest.


Datum: 04-10-2008
Naam: Ineke van der Linden-Thoonen img

Ik kan nog enkele namen toevoegen:
Naast Tiny Siepel zit Els Schoenmakers, 2e ? na Marijke van Oers zit Thea Wasser, 2e daarnaast (naast van Lieshout) Miep Mooi Wilten. Rechts naast mij zit Ria van Eindhoven, daarnaast Els Paro. Zittend bovenste rij Mientje (nu Mieke) Vaes. Links van Diny Kantelberg zit Ria Loos. Naast Diny Kantelberg zit Ans Witteveen. Naast Hetty Roggen zit Gerrie Mertens en daarnaast Nelly Merkelbach.


Datum: 12-04-2009
Naam: Therese van de Laar-Hagens img

Een van de twee op het muurtje is Annelies Lakwijk en wel de linkse. Na een heel leven wonen wij nu naast elkaar. Hoe het toch in je leven kan gaan...


Datum: 21-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Helemaal links onder zie ik mezelf ook nog zitten. Dhr. van Lieshout had toentertijd ook een bijnaam: meester velvet omdat zijn pakken nooit netjes zaten, maar het was een fijne leraar. Nu ik de namen zie herinner ik ze me weer.


Datum: 22-07-2010
Naam: Lieke Slegers img

Wat betreft de pakken van dhr. van Lieshout, deze zaten niet alleen niet netjes, maar het leek erop, dat dhr. van Lieshout nog nooit van een stomerij had gehoord. Een fijne leraar was het zeker.


Datum: 22-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Ik drukte me al voorzichtig uit hahahaha


Datum: 21-06-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Iets klopt hier niet. In 1957 zouden deze meiden rond de vijftien jaar zijn. Klas 1b kan dan niet juist zijn.


Datum: 10-11-2012
Naam: Annelies Zimmerman-Lakwijk img

Links op het muurtje dat ben ik, Annelies Lakwijk.