EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13196

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
  • img
Stratumseind oostzijde (1)

Beschrijving

Het stuk Stratumseind tussen de brug en de Oude Stadsgracht. In die tijd was het Statumseind nog een echte winkelstraat. Links (niet zichtbaar) op dit stuk herinner ik me nog Bally-Schoenen en Boekhandel Voorhoeve. Wel zichtbaar op de foto o.a.: Foto Hendriks (later Cityfoto), Santé Drankenhandel, Gerrit Sanders Groentenspeciaalzaak en verderop nog de Luxe Bakkerij v.d. Camp. Ik heb dikwijls, als kind, samen met mijn moeder boodschappen gedaan in dit stukje Eindhoven.


Geplaatst op

29-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-08-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

De schoenenzaak was Van de Poel. Een zoon Jos, die later Sjef heette en slager werd. En aan het einde zat Dings-Slaats. Een kruidenierszaak.


Datum: 29-08-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

En wat te denken van Pom Lai aan de rechterzijde met Amstelbier, wereldberoemd in heel Nederland en ver daarbuiten. Erie Coolen zou hier heel wat meer over kunnen vertellen.


Datum: 29-08-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

In 1967 is de beslissing erdoor dat in de straat alleen maar cafés zouden komen, dus het zou niet lang meer duren voor het allemaal veranderde, net als de vorige foto. Leuke foto's overigens Jos.


Datum: 29-08-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

Volgens mij was het een broodje-aap-verhaal, maar ik heb ooit gehoord dat het Stratumseind geen voetgangersgebied mocht worden ten tijde van de koude oorlog omdat deze gebruikt moest kunnen worden als vluchtweg voor de burgemeester ten tijde van een (nucleaire) aanval.


Datum: 29-08-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Wij winkelden daar destijds ook, maar een lijst die meer compleet is dan mijn geheugen staat op www.oud-eindhoven.dse.nl/Straat%20van%20Toen%20%26%20Nu/Stratumseind-toen.html. Iets later was op dit deel van het Stratumseind (pand van Paulussen?) homobar De Paardenstal gevestigd.


Datum: 30-08-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De paardenstal was er zeker al in 1965/66. Wij kwamen er veel met acteurs van toneelgroep Proloog, die toentertijd in Eindhoven gevestigd was.


Datum: 01-10-2007
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

De Paardenstal was niet in de bakkerij van Paulissen gevestigd maar in de voormalige slijterij van de familie Clevers.


Datum: 01-10-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Wijnhandel Santé (Clevers) zat op nr. 93, tussen Pom Lai en Paulissen. Bij de paal met de pijl.


Datum: 01-10-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Nog even wat informatie, het pand van Clevers blijkt later bij het pand van bakker Paulissen getrokken. En Clevers heeft daar gezeten van 1938 tot 1957, dus mijn vraag, ..heeft de Paardenstal niet ergens anders gezeten?


Datum: 01-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Als mijn database nog een beetje virusvrij is, zat de Paardenstal naast het witte gebouw waar je recht op kijkt aan de linkerkant. En de Paardenstal was er al in 1965 en de voorkant was zeer herkenbaar, een houten wand met een forse voordeur met een piepklein luikje waar je net als bij de wolf en de zeven geitjes een poot door moest steken.


Datum: 10-10-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Dat klopt Fanny, de Paardenstal zat direct naast Pom-Lai maar waar Apie en Peter zo heerlijk te keer konden gaan op een zeer leuke manier dan. Maar daarvoor in de jaren '50 zat daar de slijterij.


Datum: 26-04-2010
Naam: Kees Nouens  
img

Hier nog wat informatie over deze foto, het café rechts (Stubs bier) is het "Brugske", van de toenmalige eigenaar fam Hesemans die ook het café "Cul de Sac" runde aan de overkant (niet zichtbaar op de foto). En voor alle duidelijkheid "Pom Lai" tapte geen Amstel maar Grolsch, dit weet ik zeker omdat ik de vaten hier iedere week zelf bracht. Het café van Amstel Bier was volgens mij "Hosemoos" . Als je 25 jaar drank hebt bezorgd op het Stratumseind, dan vergeet je niet alles.