Fotonr.: 13172
Bijdrager Rob de Haan
Jaar: 1965
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Demer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Demer in 1965 Westzijde (2)

Beschrijving Herkenbaar: Boutique de Paris, 3 Suisses, Ansems en Smits Schoenen
Geplaatst op 28-08-2007

Reacties

Datum: 28-08-2007
Naam: Ben Brekelmans img

En rechts zie je nog net de reclame van Voss voor uw bont. In die tijd maakte zich er bijna niemand druk om dat onschuldige, nietsvermoedende dieren werden gevild om er bontjassen van te maken. Zo'n misplaatst statussymbool dat volgens mijn vader m.n. bij weduwen nogal populair was. Gelukkig is echt bont tegenwoordig absoluut not done!


Datum: 03-10-2009
Naam: Sjan Kostermans img

Ik heb hier nog eens stage gelopen voor school. Dat was in het jaar 1969. Ik mocht toen op het laatst zakdoeken aan iemand verkopen. En het meeste werk dat ik mocht doen was opruimen en afstoffen. Wat een verschil met deze tijd als kinderen stage gaan lopen.


Datum: 09-09-2010
Naam: Lieke Slegers img

Op de Demer heb ik in 1959, ik was toen 13 jaar, mijn eerste bekeuring gekregen. Blijkbaar was het toen eenrichtingsverkeer en ik fietste aan de verkeerde kant van de weg. Op het hoekje bij de Vrijstraat stond een agent en jawel, een bekeuring. Later moest ik met mijn vader op het kantongerecht komen en beloven, dat ik dit nooit meer zou doen.


Datum: 11-08-2014
Naam: Wim Roxs img

Ben, ik heb nog een tijd gewerkt bij Vos (met één s) voor Uw bont. Ik deed er kantoorwerk. Onvergetelijk de bovenste etage, waar een ruimte was voor de zomeropslag van bontmantels. Het was gebruikelijk dat de gekochte mantels van clienten van Vos aldaar hun bontmantels in een speciale airconditioned ruimte tijdelijk konden worden opgeslagen, een extra serviceverlening van Vos, maar wel tegen betaling. Maar, eerlijk gezegd, van gekoelde ruimte heb ik weinig gemerkt. Enfin, het leverde wel geld op in het rustige laagseizoen!