EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13033

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

Picus / J Brüning & Zoon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat

Beschrijving

Tot nu toe lijkt niemand de karakteristieke torentjes aan de linkerzijde te herkennen. Het is geen Karel I en het is ook geen Picus. De Tongelresestraat was vóór 1920 tot wat nu de Rubensstraat is allemaal Stratum, een lang stuk dus. Weet iemand wel waar deze foto werd gemaakt? En welke gebouwen erop staan? En misschien een indicatie van het jaar? Stuur dan een reactie met de informatie. Alvast bedankt.
Deze foto werd dus geplaatst als zoekplaatje. Intussen weten we zeker waar het is. Zie hieronder en KLIK HIER voor een blik vanuit de lucht. (Red.)


Geplaatst op

09-11-2022

Reacties:

Datum: 07-11-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Gokje wat datum betreft: rond de vorige eeuwwisseling, want smalle bestrating, gaslantaarn, maar al wel electriciteit zo te zien. Ook de (vooral zwarte) kleding van de vrouwen, die lekker onbezorgd midden over de weg lopen want naast de weg is nog geen bestrating en die lange rokken werden daardoor snel vuil en wassen van kleding moet ook een zeer tijdrovend karwei zijn geweest, geen wasmachines, alles met de hand, geen wasmiddelen behalve zeep en soda. Goeie ouwe tijd, zullen we maar zeggen.


Datum: 10-11-2022
Naam: Bauke Hüsken  
img

Het is wel degelijk de Picus. Het pand met diep gesitueerd zadeldak, voorbij de Picus aan de linkerstraatwand, is het nu nog bestaande pand Lakerstraat 61.
<< Zie bijvoorbeeld foto 29312. (Red.) >>